Showbiz, Stiri

Care este cel mai răspândit „fetiş” de pe Facebook?!

90% dintre utilizatorii reţelelor de socializare au ajuns dependenţi de acesta

61426653

Evoluţiile tehnologice şi dorinţa de afirmare şi-au dat mâna în ultimii ani pe toate reţelele de socializare. O aplicaţie din lumea virtuală, botezată „selfie, a ajuns să dea trendul în rândul celor care se vor celebri ăi remarcaţi. Astăzi este folosită de personalităţile cu notorietate, precum Barack Obama, Papa Francisc sau Rihanna, până la cel mai izolat individ de pe pământ.

Nu avea cum să nu fie folosit şi de vedetele mioritice din plin, dacă nu excesiv.

Anul 2013 a marcat o noutate pentru celebrul Dicţionar Oxford, reprezentanţii săi fiind nevoiţi să declare cuvântul atât de familiar în primul rând printre tineri, „selfie”, drept Cuvântul Anului 2013.

SELFIE- înseamnă un autoportret foto realizat cu telefon mobilul şi publicat apoi online pe retelele de socializare, de preferinta Facebook

Editorii Oxford Dictionaries, care utilizeaza un instrument de cautare ce analizeaza aproape 150 de milioane de cuvinte englezesti folosite pe internet in fiecare luna, au descoperit ca folosirea lui a crescut cu 17.000% in ultimele 12 luni.

Prima lui metionare a fost in anul 2002, pe un site australian, dar anul trecut si anul acesta a explodat pur si simplu pe internet.

61426328

In Romania, sunt destule vedete care au adoptat rapid moda. Probabil au inceput, mai simplu, de la „duck face” (asa-zisul „botic de ratusca”), un alt termen des folosit pe Facebook, ce descrie o poza celebra, o combinatie intre un pupic si botic.

61426329

De exemplu, inca din 2011, Anda Adam isi posta pe retelele de socializare fotografii selfie facute chiar de ea, fie in oglinda, fie direct.

61426330

Nu conta unde se afla, in baie sau in camere de hotel sau in masina. Iar obiceiul si l-a pastrat pana astăzi.

61426333

Daca tot vorbim de Anda, normal ca trebuie sa o pomenim si pe Bianca Slav, fosta Dragusanu. De cum a descoperit ca poate sa isi faca singura poze, roscata nu s-a mai oprit si, macar o data pe zi, tot isi face un autoportret, la semafor sau intre asternuturi.

61426334

Maximum-ul l-a atins probabil la antrenamentele de la „Dansez pentru tine”, cand s-a fotografiat direct pe podea.

61426335

Chiar daca nu comunica prea mult verbal, Antonia comunica insa excelent prin intermediul Facebook-ului cu cele aproape doua milioane de fani din intreaga lume.

61426341

Drept multumire, si ea posteaza foarte des fotografii „selfie”, cu parul ravasit sau nu, alaturi de fetita ei, de dansatori sau pur si simplu suparata in masina.

61426343

Imaginatia poate insa sa atinga si alte zari, asa cum se intampla in cazul Loredai Chivu, care e, de departe, campioana pozelor in oglinda, facute mai ales in dormitor, in pozitii incitante.

61426345

Lista vedetelor autohtone care-i fac selfie este fără sfârşit, de la Mihai Trăstariu care ne ţine în priză, cu tensiune pe fir, cu evoluţia tânărului său păr, până la Adrian Mutu sau Inna.

61426352

blank