Life, Stiri

Care este cea mai scumpă delicatesă din lume?!

Cinci cele mai şocante preparate de lux!

608721
Frrrozen Haute

Tu ai plati 19.000 de dolari pentru un desert cu cicolata sau aproape 2.500 de euro pentru un cocktail? Exista preparate culinare exclusiviste, al caror cost ajunge, de multe ori, la sume exorbitante, demne doar de cele mai pretentioase papile gustative. Descopera cateva dintre cele mai scumpe delicatese din lume, accesibile doar persoanelor cu dare de mana, dar si cu portofele doldora!

1. Frrrozen Haute

Frrrozen Haute este un desert care ridica ciocolata la rang nobiliar, pretul acestui desert ajungand si pana la 25.000 de dolari pe portie. Preparatul se regaseste in meniul restaurantului Serendipity 3 din Manhattan si este facut din nu mai putin de 28 de sortimente de cacao, 14 dintre ele fiind considerate cele mai costisitoare din lume.

2. Samundari Khazana

121384-2

Samundari Khazana (comoara cu fructe de mare) este un soi de curry, preparat doar cu ingrediente extravagante si foarte rare. Preparatul se gaseste in Londra, costa 3200 de euro, iar pretul se justifica prin crabul Devon, trufele albe, foita de aur, homarul scotian invelit in aur si ouale de prepelita care se imbina armonios in compozitia sa.

3. Cocktail 27.321

608741

Cocktailul propus de hotelul Burj Al Arab, Dubai, isi justifica valoarea prin fiecare ingredient folosit in compozitia sa: malt scotian vechi de 55 de ani, fructe amare deshidratate si fructul pasiunii.

Numele acestui cocktail pretios nu este deloc ales la intamplare, costul acestei bauturi extravagante ridicandu-se la 27.321 de dinari (2460 euro). Cu toate acestea, combinatia numerologica are si o alta semnificatie, alaturarea de cifre provenind din combinarea etajului unde a fost prezentat prima oara, in 2008 (27), si inaltimea impresionantului hotel (321 m).

4. Sushi Del Oriente

608701

Sushi Del Oriente a fost declarat cel mai scump sortiment de sushi din lume, dupa ce un om de afaceri japonez a platit, in 2010, nu mai putin de 1700 de euro pentru o portie. Acest sortiment de mancare, preparat de un bucatar al celebritatilor, Angelito Araneta Junior, are o prezentare deosebita, fiind invenlit in foite de aur de 24 de carate si garnisit cu cinci diamante africane.

5. FleurBurger

608711

Nu te-ai gandit niciodata ca un burger banal din carne cu cartofi prajiti s-ar putea ridica la suma de 2500 de dolari, nu-i asa? Ei bine, restaurantul Fleur din Las Vegas a conceput o reteta exclusivista de burger, compusa din ingrediente alese: vita Wagyu, foie gras si sos trufe, care-l transforma intr-unul dintre cele mai valoroase preparate din lume.

 

 

blank