Cântăreața de opera Maria Macsim
Actualitate, Featured

Cântăreața de opera Maria Macsim Nicoară a decedat

Cântăreața de opera Maria Macsim Nicoară s-a stins din viață noaptea trecută, după o luptă grea generată de un accident casnic.

Femeia a murit în noaptea de 23 spre 24 decembrie. Starea ei de sănătate era precară, fiind imobilizată la pat după ce, conform datelor preliminare, ar fi căzut pe scările din casă în care locuia împreună cu soţul ei. Din primele informații, se pare că mezzosoprana ar fi murit în urma unei bolii pulmonare. 

Cântăreața de opera Maria Macsim Nicoară a fost internată, în luna mai, în stare extrem de gravă la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, după ce ar fi căzut de la înălţime şi s-a lovit la cap.

Codrin Nicoară a precizat în fața anchetatorilor că soția sa, mezzosoprana Maria Macsim Nicoară, a căzut pe scările interioare în formă de spirală după ce a consumat o cantitate destul de mare de alcool. El a povestit că a găsit urme de vomă la capătul scărilor, semn că soției sale i s-a făcut rău înainte să cadă. Surse din cadrul anchetei au precizat pentru reporterii BZI că mezzosoprana avea o alcoolemie de 0,40 miligrame alcool pur în sânge.

În jurul orei 23.00, bărbatul a găsit-o pe soția sa, a ridicat-o și a așezat-o pe pat. Soacra femeii, Viorica Nicoară, este cea care a sunat dimineaţa la numărul unic 112 şi a anunţat evenimentul tragic care a avut loc în casă. Conform unui calcul simplu făcut de anchetatori, mezzosoprana ar fi stat în agonie timp de 8 ore.

Mezzosoprana Macsim Nicoară a fost operată de mai multe ori
Mezzosoprana a avut nevoie de mai multe intervenții chirurgicale după accidentul petrecut la domiciliul acesteia. Însă iată că o embolie pulmonară a făcut-o să piardă lupta.

Embolia pulmonară este un blocaj al uneia sau mai multor artere care alimentează plămânii. Acest blocaj este cel mai adesea cauzat de un cheag de sânge (flebita sau tromboză venoasă) care se deplasează la plămâni din altă parte a corpului, foarte des de la picioare.