Culinar

Bucate sărbătorești

Aperitive : Ruladă cu salată Boeuf

blankSe pregătește salata de boeuf tradițională din morcovi, cartofi, țelină, mazăre, acritură – castraveți și gogoșari acri – asortată (pentru aspect deosebit), maioneză (poate fi și din comerț, dar tot mai bună e cea făcută de noi) și carne (după nume, ar trebui făcută salata cu mușchi de vită, ca sa fie fragedă, dar putem folosi și piept de pui). După ce fierbem ingredientele și le tocăm mărunt, le amestecăm și le condimentăm după gust – sare, piper, chiar și un pic de hrean, muștar -, așezăm salata în mod traditional pe platou sau, și mai bine, pentru că vream să îi dăm o altă față, tăiem felii subțiri de șuncă, punem la mijloc salată și rulăm. Pentru ca rulourile să nu se desfacă, prindem cu scobitori fantezie în care am înțepat o măslină sau o bucățică de morcov sau acritură. Așezate pe platou precum soldățeii și decorate cu Frunze de pătrunjel, vor încânta ochiul și vor gâdila papilele gustative. Poftă bună!

blank