Ultima Ora

Breaking news! Avion deturnat în Cipru. Atacatorul amenință cu detonarea unei centuri explozibile

Un avion al companiei EgyptAir a fost deturnat în Cipru. Aeronava a aterizat pe aeroportul din Larnaca iar autoritățile cipriote poartă negocieri cu cei aflați la bord.

Avionul decolase din Alexandria, Egipt, în jurul orei 8.00, cu 81 de pasageri la bord şi în momentul deturnării se afla la aproximativ 100 de kilometri de Cipru. Pilotul a cerut să aterizeze de urgență pe aeroportul din Larnaca, menționand că este vorba despre o deturnare.aeronava deturnata

„Turnul de control de pe aeroporul Larnaca a fost informat la 8.30 dimineața că un avion A320 aparținând EgyptAir a fost deturnat. Avionul a aterizat la 8.50 am”, a declarat o sursă din poliție potrivit televiziunii de stat cipriote.

Potrivit primelor informaţii, la bord se află un bărbat înarmat dar în acelaşi timp s-a vehiculat şi posibilitatea existenţei unei bombe.
Informaţia a fost confirmată şi de Ministerul Aviației Civile din Egipt. Aceştia au spus că zborul 181 al companiei EgyptAir, care efectua o cursă între Alexandria și Cairo, cu 81 de persoane la bord, a fost deturnat de un pasager care a susținut că are asupra lui o centură cu explozibili.

După negocieri ample, atacatorul atacatorul a eliberat femeile şi copii. Apoi a mai dat drumul şi altor pasageri, la bordul aeronavei rămânând doar 5 cetăţeni străini şi 7 membri ai echipajului.

 

blank
blank