Life, Stiri

Boli care apar şi se agravează din cauza SOARELUI: Pielea este OTRĂVITĂ.

Ultravioletele pot provoca nu doar arsuri ale pielii, ci şi ameţeli, vărsături, convulsii şi alergii destul de severe. Expuse riscului sunt mai ales persoanele cu pielea albă şi părul deschis la culoare.

soar0987_11532100

Neprotejată, pielea este “otrăvită” de razele nocive ale soarelui. Arsurile pot apărea şi după 15 minute de expunere la ultraviolete.

Neprotejată, pielea este “otrăvită” de razele nocive ale soarelui. Arsurile pot apărea şi după 15 minute de expunere la ultraviolete.

1 Insolaţia. Primele semne ale insolaţiei sunt durerile de cap, stările de ameţeală şi slăbiciune. De cele mai multe ori, ne dăm seama că am făcut insolaţie când e prea târziu. În acel moment, apar deja stări de confuzie, convulsii, tahicardie, înroşirea pielii, chiar şi la axilă, vărsături severe şi diaree.

“Până ajunge Salvarea, pacientul trebuie mutat într-un loc răcoros. Trebuie stropit cu apă rece, dar nu foarte rece, pulverizată sau aplicată cu un burete. Se mai pot aplica pachete cu gheaţă pe abdomen, pe gât şi la axile, unde vasele se găsesc la suprafaţa pielii”, recomandă dr.Bogdan Opriţa, coordonator SMURD Bucureşti.

2 Alergia la soare. Erupţia la lumină apare în primele ore de la expunerea la soare, cu precădere în cazul persoanelor cu o piele deschisă, care locuiesc în zone reci. Principalele simptome sunt petele roşii, care apar mai ales pe gât şi în partea superioară a toracelui, dar şi pe braţe şi coapse.

În cazul unei expuneri îndelungate pot apărea şi ameţeli, frisoane şi greaţă. Roşeaţa, senzaţia de usturime şi mâncărimile pot persista chiar şi câteva săptămâni.