Life, Stiri

“Bijuterii” care menţin cafeaua la temperatura optimă

Doi tineri au dat o lovitură de 1,4 milioane dolari cu o ceaşcă de cafea

cafea  bijuterii

Doi tineri americani căutau o idee de afaceri cu care să revoluționeze piața din Statele Unite. Răspunsul l-au găsit chiar într-o ceașca de cafea, scrie wsj.com.

David Jackson (29 ani) și prietenul sau din copilărie, Dave Petrillo (26 de ani), s-au gândit să dezvolte un produs dintr-un material care își schimbă starea în funcție de temperatură.

“Într-o dimineață, mă găseam în rutina obișnuită. 20 de minunte consumate pentru a crea cafeaua perfectă, pentru ca apoi să fie prea fierbinte ca să o pot bea imediat, ori să aștept prea mult și să se răcească. Apoi mi-am zis: E stupid, eu sunt inginer, știu clar cum să rezolv această problemă”, povestește David Jackson.

boabe cafea

I-a trimis imediat un mesaj lui Petrillo și a realizat că de fapt se gândeau amândoi la aceeași idee revoluționară: “De ce să nu inventăm un produs care să mențină cafeaua la temperatură perfectă și să nu ne mai frigem limba?”

Zis și făcut, iar până de Ziua Recunoștinței, cei doi au și creat prototipul Coffee Joulies – bile metalice de mărimea unui cub de gheață, pline cu un material care să schimbe automat temperatura lichidului.

Odată ajunsă în ceașca de cafea, bila respectivă absoarbe căldură în exces pentru a răci băutură la 60 de grade. În cazul în care cafeaua devine rece, este eliberată căldura care o ține la temperatură ideală timp de 5 ore. Prototipul inițial a fost făcut din cupru nichelat, însă apoi s-au răzgândit și au ales oțelul inoxidabil.

În martie 2011, au lansat o campanie pe Kickstarter, pentru a strânge bani pentru deschiderea firmei. Jackson a trimis trei email-uri către bloguri specializate pe tehnologie, iar succesul nu s-a lăsat așteptat. Aveau nevoie de 9.500 de dolari, dar au obținut peste 300.000!