Actualitate, Stiri

Biblioteca Metropolitană, într-un nou scandal. Şefi din instituţie, acuzaţi de ACHIZIŢII PUBLICE FRAUDULOASE

Poliția Română desfășoară, marţi, 18 percheziții domiciliare în municipiul București, precum și pe raza a patru județe. Potrivit Agerpres, percheziţiile au loc şi la sediul Biblioteca Metropolitană, instituţie care aparţine de Primăria Capitalei, iar conducerea instituţiei este bănuită de poliţiştii Direcţiei de Investigare a Fraudelor că a cumpărat volume rare şi a falsificat documente în care erau menţionate achiziţii de cărţi obişnuite.

perchezitii_40381000

Ofiţeri ai Direcţiei de Investigare a Fraudelor din cadrul I.G.P.R. desfăşoară, marţi, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, o operaţiune care vizează 16 persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, conflict de interese şi fals în declaraţii, potrivit unui comunicat emis de Poliţia Română.

Polițiștii efectuează 18 percheziţii la domiciliile și reşedinţele persoanelor bănuite situate pe raza Municipiului Bucureşti şi a judeţelor Ilfov, Giurgiu, Dâmboviţa şi Teleorman, precum şi la sediul unei instituţii.

Au fost emise şi vor fi puse în aplicare 19 mandate de aducere pe numele bănuiților şi a altor persoane implicate în activitatea infracţională.

Conform surselor din cadrul anchetatorilor, percheziţiile efectuate dimineaţă în acest dosar au inclus sediul din strada Mendeleev al Bibliotecii Metropolitane, iar în anchetă ar fi vizate şi persoane din conducerea instituţiei.

“Prejudiciul estimat până în prezent depăşeşte 5 milioane de lei. În cauză s-a dispus prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti instituirea măsurii sechestrului asigurător asupra a 12 imobile evaluate la suma totală de 508.746 euro. Totodată, s-a instituit sechestru asigurător asupra unor bunuri evaluate la suma de 5.485.000 lei”, arată IGPR.

La acțiune participă peste 130 de polițiști specializați în investigarea fraudelor din cadrul I.G.P.R. și D.G.P.M.B., precum și luptători S.I.A.S.-I.G.P.R.. În cauză s-a beneficiat de suportul de specialitate al S.R.I..