Life

Beneficiile drumețiilor pe munte

Drumeția este o activitate fizică care poate oferi multe beneficii atât pentru sănătatea fizică, cât și pentru cea mentală.

Datorită drumeției putem face mișcare și, deoarece nu este un sport solicitant, putem stabili obiective la fiecare plimbare. Astfel, ne îmbunătățim starea fizică, sănătatea pulmonară și rezistența.

Acest exercițiu aerob, poate îmbunătăți circulația sângelui. Este ideal pentru prevenirea bolilor de inimă și scăderea tensiunii arteriale. În plus, ajută la îmbunătățirea nivelului de colesterol și a diabetului.

Pe de altă parte, este cel mai bun mod de slăbire, deoarece, deși depinde de dificultatea traseului și de ritmul avut, arderea în medie a 400 kcal / oră poate face mușchii picioarelor, feselor și abdomenului rigizi. Iată, așadar, 7 dintre beneficiile lor:

  1. Previne diabetul și bolile de inimă

Mulți medici ne recomandă să facem plimbări de 30 de minute pe zi pentru a reduce nivelul colesterolului și glucozei. Plimbările constante vor menține nivelul zahărului din sânge și al colesterolului în limitele normale. În acest fel, putem preveni apariția bolilor, cum ar fi diabetul, bolile coronariene sau alte boli conexe.

  1. Ajută la prevenirea supraponderalității și a obezității

Exercițiul aerob de lungă durată este unul dintre cele mai eficiente atunci când vine vorba de slăbit. Când facem drumeții, intrăm într-o stare de mișcare continuă pentru o lungă perioadă de timp. Acest lucru va necesita un efort mai mare, așa că vom consuma multe calorii. Asta depinde în mod evident de dificultate și de timpul necesar, dar, în medie, vom pierde 400 Kcal. Cu cât depunem mai mult efort, cu atât ardem mai multe calorii.

  1. Contribuie la întărirea oaselor și a mușchilor

Atâta timp cât facem acest exercițiu corect, avem greutatea potrivită, ne încălzim înainte de fiecare drumeție și avem grijă de alți factori legați de sănătatea fizică, organismul va fi plin de energie.

Drumețiile ne vor ajuta oasele să devină mai sănătoase și vor preveni boli precum artrita. De asemenea, ne vor ajuta să ameliorăm tensiunea musculară care este de obicei mai pronunțată la nivelul spatelui, reducând astfel durerea. În cele din urmă,  vor contribui la creșterea densității osoase, prevenind astfel bolile degenerative, cum ar fi osteoporoza.

  1. Îmbunătățește circulația sângelui

Drumețiile, ca toate exercițiile fizice, sunt bune pentru sistemul cardiovascular. Deoarece facem mișcare în timp ce mergem, inima trebuie să pompeze mai mult sânge prin vene. Acest lucru îmbunătățește fluxul sanguin și nivelul de oxigen din organism.

  1. Ajută funcția sistemului cardio-respirator

Drumețiile reprezintă o activitate sportivă de lungă durată, care ne ajută să ne întărim treptat sistemul cardio-respirator. Deci, putem preveni posibile boli de inimă sau, dacă avem deja boli de inimă, putem contribui la îmbunătățirea bolii.

Fiind un sport care se practică de obicei în aer liber, ne vom îmbunătăți sănătatea pulmonară, ne vom detoxifia organismul, vom reduce riscul unor posibile boli respiratorii și vom respira mai bine.

  1. Contribuie la întărirea sistemului imunitar

Drumețiile ajută mai mult decât credem la reducerea stresului și stimularea sistemului imunitar.

  1. Ajută la tonifierea musculară și pierderea grăsimilor

Uneori câștigi, alteori pierzi. Fără îndoială, în acest caz vom câștiga multă forță. Drumețiile constituie activități sportive care ne vor face mai puternici. Terenul denivelat, rocile aspre și pantele abrupte ne oferă șansa să facem exerciții fizice adecvate. Astfel, ne vom întări și tonifia toți mușchii. Rezistența la greutate poate crește, de asemenea, rezistența la spate și piept.

Ce spui, ești pregătit de drumeție pe munte? Pe lângă toate cele menționate mai sus, vei avea șansa să-ți îmbunătățești capacitatea de orientare, memoria, stima de sime sau creativitatea.

Pentru asta, tot ce ai de făcut este să-ți cauți cazare? Poți căuta cabane Vatra Dornei. Sau, de ce nu, poți opta pentru cazare Bran. Ce alegi? Care destinație îți place mai mult?

blank