Life, Stiri

Beneficiile cafelei! Afla atuurile acestei bauturi

Cafeaua este bautura consumata aproape pe tot globul, afla cateva dintre propietatile ei miraculoase

friends-having-coffee-dessert
Putem afirma ca licoarea magica, cafeau, uneste oamenii. Aproape intreaga populatie adulta de pe glob consuma cafea, fie ca este vorba de nes sau cafea macinata.
Cercetatorii au descoperit care sunt beneficiile cafelei. Cafeaua cosumata moderat este benefica pentru piele, inima si psihic. Un studiu efectuat de cercetatorii de la Harvard, avand ca subiecti in jur de 51.000 de femei, a rezultat ca acestea au cu 20 la suta mai putine riscuri sa sufere de depresie. Mai mult, femeile examinate la studiu consumau in jur de 3-4 cesti de cafea pe zi. Oamenii de stiinta anunta faptul ca nu trebuie depasite 4 cesti de cafea pe zi, considerate suficiente pentru activitatea organismului. Daca se depaseste acest numar si se consuma in exces cafeaua atunci pot aparea dureri de cap sau de stomac, dar si stari de neliniste si tulburari ale ritmului cardiac.

Pe de alta parte, cafea este benefica pentru piele, oamenii de stiinta americani descoperind ca trei cesti pe zi pot preveni carcinomul, un tip de cancer de piele. Aceeasi oameni de stiinta au descoperit ca daca se consuma zilnic cafea macinata proaspata, atunci riscul de a dezvolta Parkinson sau Alzheimer scade, iar sansele de a face o boala de inima scad cu 24 la suta la bautorii de cafea.

Asa ca in fiecare dimineata putem savura linistiti o ceasca de cafea sanatoasa, insa trebuie avut in vedere faptul ca o cafea fin macinata, dar care a stat in ambalaj pentru mai mult timp, contine o cantitate mai slaba de antioxidanti decat o cafea preparata din boabe proaspat rasnite. In plus, cu cat boabele sunt mai prajite, cu atat isi pierd din puterile benefice. 

blank