Alimentele bio au devenit foarte populare în ultimii ani. Oamenii își doresc să consume produse sănătoase, care să aibă un impact cât mai redus asupra mediului înconjurător, dar și a propriului organism. Cu toate că, de multe ori, produsele organice au prețuri mai ridicate față de alternativele lor convenționale, datorită beneficiilor pe care le oferă alimentația bio, această cheltuială nu este numai una necesară, ci și o investiție în viitorul tău. Iată câteva beneficii incredibile pe care le au alimentele crescute ecologic pentru sănătatea ta:

Dieta bio reduce expunerea la pesticide

Chiar dacă reglementările diferă de la o țară la alta, culturile ecologice trebuie să fie cultivate oriunde fără folosirea pesticidelor sintetice, a îngrășămintelor pe bază de petrol sau genelor bioindustriale. În acest fel, alimentația bio diminuează considerabil expunerea la substanțe chimice dăunătoare organismului. Atunci când se consumă fructe sau legume stropite cu pesticide în corpul nostru ajung foarte multe substanțe corelate de numeroase studii cu alergii, eczeme, tulburări digestive sau declanșarea activității celulelor canceroase.

Alimentele organice sunt bogate în nutrienți

O alimentație bio îi oferă organismului toți nutrienții de care acesta are nevoie. Produsele certificate ecologic, pe lângă faptul că nu sunt tratate cu chimicale nocive și nici modificate genetic, au un conținut ridicat de antioxidanți, minerale, vitamine care hrănesc organismul, întăresc sistemul imunitar și, mai mult, le oferă alimentelor un gust natural mult mai plăcut și mai intens.

Produsele ecologice reglează greutatea corpului

Te confrunți cu un surplus de greutate și ești gata să profiți de beneficiile produselor organice? Apelează la unmagazin online de alimente bio ca să-ți achiziționezi produse sănătoase, care nu au efecte dăunătoare asupra organismului. În cazul alimentelor convenționale, unul dintre lucrurile mai puțin dorite este îngrășarea, favorizată de substanțele chimice și de hormonii de creștere. Alimentele bio în schimb nu conțin conservanți sau hormoni și ajuta la reglarea greutății corpului în limitele optime.

Alimentația bio diminuează simptomele alergiilor

Produsele organice, obținute din agricultura ecologică, conțin foarte multe substanțe nutritive. Antioxidanții din compoziția lor, de pildă, contribuie la diminuarea sau chiar dispariția totală a simptomelor alergice cauzate de substanțele chimice ori conservanții din anumite produse convenționale.

Mâncarea ecologică facilitează detoxifierea

Substanțele chimice din anumite alimente reprezintă o amenințare pentru sănătate. Acestea pot provoca o gamă extinsă de boli, de la probleme neurologice și până la crearea de toxicitate în întreg organismul. Sănătatea corpului este compromisă pentru că organele principale și celulele își vor abandona sarcinile zilnice normale pentru a face ca eliminarea toxinelor să fie prioritară. Sistemul digestiv se va lupa să absoarbă în mod adecvat nutrienții din alimentele consumate, iar acest lucru va crea dezechilibre majore în corp. Produsele bio ajuta la minimizare tuturor acestor efecte negative și optimizează absorbția de nutrienți, lucru ce se traduce printr-un corp care funcționează la un nivel ridicat și sănătos.

Produsele organice amplifică energia

Unul dintre cele mai vizibile beneficii pe care alimentele bio le au asupra corpului este acela de a-i oferi energie. Acest lucru se datorează nivelului redus de toxine, creșterii metabolismului, digestiei și absorbției mai eficient. Cu cât organismul este mai fortifiat cu nutrienți cu atât mai mult te vei simți mai sănătos și revitalizat. Nivelul de energie este îmbunătățit și datorită faptului că alimentele bio facilitează pierderea în greutate sănătoasă, echilibrează nivelul hormonilor din corp și contribuie la crearea unor tipare de somn neîntrerupte și odihnitoare.

 

Încearcă să-i faci o favoare organismului tău și să adopți o alimentație bio. Este clar că produsele organice aduc doar lucruri pozitive corpului tău, așa că renunță la ingredientele care conțin pesticide sau hormoni de creștere și optează pentru alimente pure, așa cum sunt ele oferite de natură.