Câinii, cei mai credincioși prieteni ai noștri, care ne iubesc necondiționat, merită să primească din partea noastră tot ce este mai bun.

Producătorii de hrană pentru animale se străduiesc să ne ajute să oferim câinilor hrană din ce în ce mai bună pentru a reuși să satisfacem nevoile particulare ale acestora. De aceea, fabrică din ce în ce mai multe formule specifice, în funcție de caracteristicile acestora: rasă, activitate fizică, vârstă, condiții de viață, printre altele.

Cu toate acestea, nu este suficient să găsim cea mai echilibrată și completă hrană, bogată în nutrienții necesari unei dezvoltări sănătoase. Trebuie să alegem o hrană care să fie mereu pe gustul câinilor noștri. Prin urmare, hrana umedă este cea care câștigă tot mai mulți adepți pe măsură trecerii timpului.

Ce conține hrana umedă și de ce le place atât de mult câinilor?

Având o prezentare foarte diferită față de popularele crochete, mâncarea umedă este un amestec omogen și gelatinos care se produce din bucăți de carne, al căror aspect, miros și gust sunt de obicei foarte atractive pentru câini.

Principala sa caracteristică, așa cum indică și numele său, este conținutul bogat în apă ( 70 – 85%), depășind cu mult procentul de 12%  de apă din hrana uscată.

Această cantitate de lichid este ceea ce o face să fie mult mai grea decât hrana uscată și, deoarece nu conține conservanți, este ambalată în recipiente mai mici, cum ar fi cutii și plicuri, favorizând un consum mult mai rapid. Acesta este unul dintre motivele pentru care este mai scumpă decât sortimentele uscate.

Ținând cont de cele dezvăluite mai sus, îți vom spune motivele pentru care merită să începi să-ți hrănești câinele cu hrană umedă.

Hrană umedă este plină de nutrienți

Deși compoziția nutrițională a hranei uscate pentru câini este similară indiferent de prezentare sau marcă, alternativa umedă are diferențe în formulele sale care pot fi foarte benefice câinilor.

În general, cantitatea de proteine ​​din compoziția hranei uscate variază de la 18 la 32%, în timp ce la cea umedă variază de la 28 la chiar 50%. De asemenea, conținutul de grăsime este, de asemenea, mai mare. Sortimentele uscate conțin de obicei între 8-22%, în timp ce cele umede conțin între 20-32%. Există sortimente care, de exemplu, conțin ulei de floarea-soarelui, o sursă naturală de omega 6 care ajută pielea animalului să fie sănătoasă și netedă.

Procentele de carbohidrați variază, de asemenea, foarte mult între un tip de hrană și altul. În acest caz, hrana uscată este cea care conține mai mulți carbohidrați. De exemplu, formulele lor pot conține de la 46 la 74% carbohidrați, comparativ cu cele umede, care conțin de la 18 la 57%.

Acest lucru se datorează faptului că hrana umedă din conserve sau plicuri nu conține aproape deloc cereale, astfel încât carbohidrații sunt extrași din ingrediente vegetale și cantitatea de carbohidrați este redusă.

Datorită conținutului său caloric redus, această hrană este ideală pentru câinii cărora le este greu să-și mențină greutatea ideală, mai ales că, datorită umidității și greutății, își satisfac nevoile nutriționale cu proporții mai mici. Pe de altă parte, există câini la care un aport ridicat de cereale poate provoca apariția unor boli de piele sau gastro-intestinale, miros neplăcut al corpului, printre alte afecțiuni.

Hrana umedă are un gust irezistibil

Nu există nicio îndoială în acest sens. Mâncarea umedă pentru câini are un gust irezistibil. Și asta deoarece combinația dintre conținutul ridicat de proteine ​​și grăsimi face ca aromele sale să fie foarte atractive pentru câini.

Deci, dacă îți dorești ca prietenul tău necuvântător să se bucure de fiecare înghițitură, îți recomandăm să alegi hrană umedă câini animaland.

În magazin vei găsi o gamă largă de arome cu ajutorul cărora să îți poți răsfăța câinelui în mod diferit în fiecare zi, În funcție de mărci, hrana la conservă sau plic are diferite arome, printre cele mai frecvente fiind: pui, carne, curcan și somon.

Și, dacă pe lângă casă mai ai și o pisică, te sfătuim să o răsfeți și pe ea cu hrană umedă pisici animaland.

Animalele tale companie îți vor mulțumi pentru asemenea răsfăț. Spor la cumpărături!