Ultima Ora

Băsescu mai poate! Citează Constituția și demonstrează că Ordonanța privind interceptările este neconstituțională

Traian Băsescu aruncă cu Constituția în guvernanți. Le arată atât lui Dacian Cioloș cu a lui Raluca Pană, cât și Președintelui Iohannis cu al lui Dan Mihalache cum interzice Constituția emiterea de ordonanţe de urgenţă în domeniul drepturilor şi libertăţilor.

„Oare este constituţională OUG cu privire la partajarea utilizării Centrului Naţional de Interceptare a Comunicaţiilor ? Eu citesc din Constituţia României.

La Capitolul II – Drepturi şi libertăţi fundamentale

Art.28 – Secretul scrisorilor, al telegramelor, al trimiterilor poştale, al convorbirilor telefonice şi al celorlalte mijloace legale de comunicare este inviolabil.

La capitolul IV – Raporturile Parlamentului cu Guvernul

Art.151- Ordonanțele de urgenţă nu pot fi adoptate în domeniul…….drepturile, libertățile şi îndatoririle prevăzute de Constituţie .

Eu cred că avocaţii, în procesele penale, vor exploata la sînge cele două articole din Constituţie şi foarte probabil daunele produse dosarelor penale de domnii Iohannis şi Cioloş prin avizarea în CSAT, respectiv aprobarea în Guvern, vor fi majore. „, a scris Traian Băsescu, duminică, referindu-se la ordonanţa privind interceptările.

Fostul preşedinte arată că potrivit Legii fundamentale, în Capitolul II „Drepturile şi libertăţile fundamentale” se prevede, la art. 28, că „secretul scrisorilor, al telegramelor, al trimiterilor poştale, al convorbirilor telefonice şi al celorlalte mijloace legale de comunicare este inviolabil”.

Totodată, atrage atenţia Băsescu, în Capitolul IV „Raporturile Parlamentului cu Guvernul”, la art. 115 al.(6) este prevăzut faptul că „ordonanţele de urgenţă nu pot fi adoptate în domeniul legilor constituţionale, nu pot afecta regimul instituţiilor fundamentale ale statului, drepturile, libertăţile şi îndatoririle prevăzute de Constituţie”.

 

blank
blank