Politic, Stiri

BĂSESCU, atac către PARLAMENTARI, la dineul de la Cotroceni

Președintele Traian Băsescu a declarat în discursul pe care l-a susținut la dineul Clubului Politic, eveniment care s-a ținut la Cotroceni, că elitele trebuie să se implice în politică, dând drept contraargument ”deficitul de pregătire profesională și de conștiință a propriei valori profesionale face ca mult prea mulți politicieni din cei 588 de parlamentari să fie un balast politic și nu o valoare politică”.

basescu

Președintele Traian Băsescu a afirmat luni, la reuniunea Clubului Politic, că elitele trebuie să se angreneze în politică, motivând că “seceta” de valori în acest domeniu este “uriașă”.

El s-a arătat surprins de invitația de a participa la Clubul Politic, arătând că, după ce a aflat că acesta este unul mare, a decis ca întâlnirea anuală să aibă loc la Palatul Cotroceni.

“Ce m-a fascinat, din punct de vedere al invitației, a fost faptul că este un club care vrea să stimuleze elitele să intre în politică și acesta a fost canalul de sensibilitate pe care am decis să vă invit aici. Sunt unul dintre politicienii care spune — și s-a văzut că spun degeaba — că avem nevoie de o clasă politică nouă, avem nevoie de o elită politică formată din oameni care știu cine sunt, formată din profesioniști, formată din oameni care, dacă pleacă din politică, au refugiul în propria lor meserie, în propria lor preocupare, în calificarea pe care o au. Sunt prea mulți oameni în politica românească necalificați și nu pentru că n-ar avea diplome, dar pentru că în meseria lor sunt niște zerouri și, atunci, nu te poți aștepta de la ei ca, odată ajunși la locul de decizie politică, să facă altceva decât, într-o zi de marți a săptămânii, să se adune o sută de legi și ei să voteze fără să știe ce au votat. Am convingerea că deficitul de pregătire profesională și de conștiință a propriei valori profesionale face ca mult prea mulți politicieni din cei 588 de parlamentari să fie un balast politic și nu o valoare politică”, a spus șeful statului, la întâlnirea anuală a Clubului Politic organizată la Palatul Cotroceni, conform discursului publicat de Administrația Prezidențială.