Life

Barbatii pot iubi desi uita ziua de nastere a femeii iubite

Femeile fac o mare drama din faptul ca barbatii uita datele importante din viata lor de cuplu. Cele mai multe pot admite, cu greu insa, ca EL a uitat data logodnei sau a cununiei lor, insa li se pare de neiertat cand acesta omite sa le aduca flori si sa le spuna “la multi ani” de ziua lor de nastere. De la aceasta omisiune din partea LUI, se poate ajunge adesea la adevarate tragedii in cuplu, la crize de plans din partea ei, la reprosuri peste reprosuri si, uneori, chiar la separare. Daca barbatilor nu li pare nimic dramatic in faptul ca uita datele importante din viata de cuplu, unele femei, destul de multe, transforma totul in frustrare, tristete, deprimare si se simt abandonate si complet neiubite.

Barbatii pot iubi desi uita ziua de nastere a femeii iubite
 
“”  În fiecare an ne certăm pentru că uită de ziua mea. Mă pregătesc, am emoţii, mă duc la coafor. Uneori îi bat apropouri cu o săptămână înainte. Îmi zâmbeşte superior şi-mi spune: ”Normal că n-o să uit!” ca şi cum n-ar fi uitat niciodată până atunci şi, în dimineaţa cu pricina, se ridică din pat la fel ca în orice altă zi. Se duce la baie, se spală, se îmbracă. Nu-mi zice nimic. În primul an, l-am iertat, l-am întrebat eu ce zi e. Mi-a zis data şi privea prin mine. În al doilea, m-am înfuriat, dar nu i-am mai spus nimic. Am ţinut supărarea în mine şi ne-am certat după trei zile când am început cu reproşurile. E un bărbat bun, dar nu-mi aduce flori, nu-mi cumpără cadouri, nu-şi aminteşte ziua de mea de naştere, despre aniversarea noastră ce să mai vorbim. Dacă vreau să-mi iau ceva şi îi cer, îmi dă bani cu cea mai mare bucurie. Nu e zgârcit, nu comentează, dar uită. Mi-e foarte greu să mă obişnuiesc cu nepăsarea lui. Am senzaţia că nu ţine la mine. Greşesc? Vreau să greşesc!”” declara o tanara de numai 27 de ani.
Speciaistii le sfatuiesc pe cele aflate in situatia tinerei de mai sus sa nu dramatizeze si sa vada partea buna a vietii de cuplu si calitatile esentiale ale partenerului de viata. “”Ce ţi se întâmplă poate fi frustrant, dar, dacă e băiat bun, ar trebui să-i înţelegi acest defect. Într-o relaţie, nu-l poţi transforma pe partener după chipul şi asemănarea ta”. 
 
Sfatul specialistului e cu atat mai corect cu cat nicio femeie nu ar fi mai fericita daca partenerul nu uita niciodata de ziua ei de nastere, dar, a doua zi dupa ea si in restul zilelor, este violent, nepasator, absent din viata de cuplu.
 
“”Sunt bărbaţi care nu sunt atenţi la detalii sociale. Trăiesc în lumea lor şi nu înţeleg că cineva ar putea să se simtă rănit că nu i-a spus ”La mulţi ani!”. Ca să treci mai uşor peste supărare, cel mai bine ar fi să-l anunţi că a doua zi împlineşti un număr de ani şi că vrei să ieşiţi împreună în oraş. În acest fel nici el nu mai uită, tu nu te mai simţi prost şi sărbătoriţi romantic.”” sfatuiesc specialistii.