Life, Stiri

Bacteriile din frigider! Ce pericole pandesc alimentele din frigider

Pot exista foarte multe pericole in frigider, intreaga familie se poate imbolnavi de la boala E coli, la Salmonela, iata cateva dintre riscuri

10-alimente-din-frigiderul-tau-pe-care-nutritionistii-iti-recomanda-sa-le-arunci-imediat_size1

Daca vrei sa ai o familie sanatoasa, trebuie sa stii ca mai trebuie sa ai in vedere un membru care trebuie sa aiba parte de o atentie speciala. Este vorba despre cel mai indragit membru al familiei, frigiderul.

Daca alimentele din frigider sunt tinute o perioada mai indelungata la rece, sunt alterate, neacoperite, atunci pot aparea diferite culturi de microbi si virusi. Mai mult decat, daca temperatura nu este una corecta pentru alimentele dumnavoastra, nu sunt sigilate corect sau frigiderul nu este mentinut curat, atunci riscati tonxinfectii alimentare sau diverse alte alte boli.

Cateva sfaturi pentru ingrijirea frigiderului si mentinerea lui va pot ajuta sa mentineti un stil de viata sanatos.

In primul rand este indicat sa separati legumele, fructele, mezelurile si alte mancaruri. Alimentele este indicat sa stea fiecare intr-un recipient separat, nu amestecate. Inainte de a depozita fructele si legumele, este indicat sa le spalati.

Usa frigiderului este o zona mai putin rece si acolo puteti depozita branza, untul sau iaurtul. Ouale este indicat sa le pastrati in ambalajul lor de carton. In randul populatiei exista aceasta „moda” cum ca ouale trebuiesc pastrate in usa de la frigider. Acestea se pot consuma in 4-5 saptamani, iar daca sunt fierte, in cel mult o saptamana.

Puiul si curcanul se pot pastra cel mult doua zile in frigider, iar carnea proaspata de vita, porc sau miel pana la 5 zile, iar carnea trebuie preparata cat mai repede cu putinta. Lamaile, vinetele si ardeii se depoziteaza in hartie, in schimb rosiile, ceapa, usturoiul si cartofii este bine sa evitati sa le tineti in frigider, mai degraba intr-o camara sau un loc racoros.

Mancare gatita este indicat sa o raciti dupa preparare sau reincalzire, cel putin o ora. Daca puneti mancarea gata incalzita in frigider, atunci aceasta isi pierde din propietati si se strica mai repede.

Daca frigiderul este spalat o data pe saptamana, cel putin, atunci veti putea elimina marea parte a bacteriilor. Mai mult, daca simtiti miros emanat din frigider trebuie sa stiti ca probabil s-au stricat anumite alimente.  

blank