Încărcarea fără fir (wireless) este una dintre inovațiile tehnologice recente din lumea telefoanelor mobile. Are din ce în ce mai mulți adepți în rândul utilizatorilor de dispozitive mobile datorită marilor avantaje și confortului pe care le oferă în fiecare zi.

Încărcarea Qi în sine este disponibilă de câțiva ani. Cu toate acestea, abia de curând marile companii de telefoane mobile au decis să încorporeze această opțiune de încărcare în dispozitivele lor. Cu toate acestea, au rămas puțin în umbră până când, în 2017, Apple a decis să încorporeze această metodă de încărcare în cele mai recente smartphone-uri cu carcasă de sticlă. Iată care sunt avantajele și dezavantajele încărcării fără fir.

După cum probabil știi deja, Apple tinde să stabilească tendințe care să dureze în timp. Marca îmbunătățește tendințele din sector și, de asemenea, reușește să le facă să dureze în timp.

Avantajele care marchează succesul încărcătoarelor fără fir (wireless)

Este clar că, dacă încărcătoarele wireless sunt la modă anul acesta, există cu siguranță un motiv puternic în spatele acestui fapt. Din acest motiv, mai jos îți vom dezvălui utilitatea încărcării fără fir și modul în care te poate scoate din încurcătură atunci când ai mai mare nevoie.

Utilizare ușoară fără griji. Poți reîncărca telefonul oricând dorești fără să ai un cablu compatibil cu el. Vei avea nevoie doar de un încărcator wireless. Astfel, vei putea renunța la încărcătorul tău cu fir.

Mulți posesori de încăcătoare s-au plâns de-a lungul timpului despre faptul că acestea se uzează destul de repede din cauza încărcării recurente a telefoanelor. Ei bine, datorită posibilității de a încărca telefonul cu un încărcător wireless, încărcătoarele clasice nu vor mai reprezenta o problemă.

Încărcătoare universale. Încărcătoarele fără fir sunt compatibile cu orice model de dispozitiv mobil ce dispun de tehnologia Qi. Indiferent care este marca de smartphone folosită. Vei putea să-ți încarci telefonul oricând, oriunde.

Un produs accesibil tuturor. Unul dintre principalele avantaje ale încărcătoarelor wireless este investiția redusă pe care o vei face. Prețul este nesemnificativ pe lângă toate beneficiile pe care ți le oferă.

Tehnologie în plină expansiune. Încărcarea wireless este o tehnologie al cărei succes este asigurat deoarece există din ce în ce mai multe dispozitive pe piață care încorporează această opțiune și multe alte mărci intenționează să o încorporeze în viitorul imediat.

Dezavantaje ale încărcătoarelor wireless Qi

Am văzut cum funcționează încărcarea fără fir, deși nu am menționat încă posibilele dezavantaje pe care le are. Cu siguranță te întrebi: Pot folosi telefonul mobil în timp ce se încarcă? Ce se întâmplă dacă telefonul meu nu se încarcă?

Îm cele ce urmează, îți vom răspunde la aceste întrebări:

Nu este posibil să utilizezi telefonul mobil. Atunci când un telefon este încărcat cu un încărcător wireless Qi, nu este posibilă utilizarea sa. Acest lucru se datorează faptului că smartphone-ul tău va trebui să stea pe încărcător cât timp se încarcă. Dacă îl muți la câțiva centimetri distanță de punctul de încărcare, cu siguranță nu se va încărca.

Incompatibilități. Este adevărat că încărcătoarele fără fir pot fi folosite pentru încărcarea diferitelor tipuri de smartphone-uri. Cu toate acestea, dacă telefonul tău nu are tehnologia Qi integrată, nu se va încărca fără fir.

Dacă telefonul tău are integrată tehnologia Qi și încă nu ți-ai cumpărat o baterie externă wireless este timpul să o faci. Așa te poți bucura de toate avantajele pe care ți le oferă.

Dacă telefonul tău nu dispune de tehnologia Qi, îți recomandăm să-ți cumperi un încărcător auto usb pentru a-ți încărca telefonul de fiecare dată când călătorești cu mașina. Spor la cumpărături!