Life

Avantajele achiziționării unei mașini second hand

Mașina nu mai este de foarte mult timp un lux, ci o necesitate. Datorită ei timpul parcurs până la destinația dorită este mai scurt.

Vrei să-ți cumperi o mașină dar nu îți ajung banii pentru una nouă? Alege-ți o mașină second hand. Poate fi soluția perfectă pentru nevoile tale.

Avantajele achiziționării unei mașini second hand

O mașină second-hand este o mașină uzată al cărei proprietar a decis să o vândă. Prin urmare, principalul avantaj al achiziționării unei mașini second-hand este că prețul acesteia va fi mai mic decât cel al uneia noi. Și, pe lângă faptul că are un preț mai mic, o mașină second-hand se depreciază mai puțin decât o mașină nouă, lucru care este mult mai profitabil.

Achiziționarea unei mașini second hand este și mai rapidă decât cumpărarea unei mașini noi de la reprezentanță, deoarece nu trebuie să aștepți să sosească modelul pe care l-ai ales pentru a face actele. Trebuie doar să semnezi actele de vânzare-cumpărare și mașina este a ta.

În plus, atunci când cumperi o mașină second-hand nu vei face economie de bani doar la cumpărarea ei, ci și la întreținerea ei. Prețul asigurării poate fi, de exemplu, mai mic decât în cazul unei mașini noi.

Pe de altă parte, cumpărarea unei mașini second hand îți permite să cumperi un anumit model de mașină de la un anumit brand, care este posibil să nu se mai fabrice.

De exemplu, dacă visezi de multă vreme la o mașină clasică, acum ai ocazia să intri în posesia ei. Există multe modele de mașini second hand pe piața de vehicule uzate.

Ce trebuie să faci înainte de cumpăra o mașină second hand

Indiferent de unde cumperi mașina, important este ca, înainte de a o cumpăra, să o testezi. Pentru a-ți da seama de starea mașinii, cere ajutorul unui mecanic sau unei persoane care se pricepe la mașini.

Verifică starea anvelopelor

Primul lucru pe care trebuie să-l verifici este starea anvelopelor. Daca sunt prea uzate, va trebui să le schimbi în curând și asta presupune o investiție suplimentară. În interior, primul lucru la care trebuie să te uiți este sistemul de aer condiționat sau climatizare. Vezi dacă funcționează corect. De asemenea, uită-te la starea tapițeriei.

În ceea ce privește exteriorul, pe lângă starea generală a tablei și a vopselei, ar trebui să fii atent la faruri și la stopurile pe față și pe spate.

Verifică mecanica mașinii

În linii mari, atunci când pornești mașina, asigură-te că turația la ralanti nu este nici prea mare, nici prea mică, că volanul nu vibrează foarte mult și că schimbătorul de viteze funcționează bine. În cazul în care pe un drum denivelat, mașina sare prea mult, starea amortizoarelor s-ar putea să nu fie bună.

Verifică, de asemenea, frânele. Dacă auzi un sunet metalic când frânezi, asta înseamnă că trebuie schimbate discurile sau plăcuțele.

Nu îți alege o mașină veche cu foarte puțini kilometri la bord. În acest caz, kilometrajul indicat la bord este posibil să nu fie corect.

De asemenea, fii atent la fumul pe care îl scoate mașina. Nu trebuie să fie prea dens, nici albastru, nici gri închis. Nu uita să verifici nivelurile de ulei și apă. De altfel, nu pierde din vedere niciun detaliu.

Așa că, înainte de a-ți cumpăra mașina, verifică și cartea de identitate și pe cea tehnică. Vezi care este data ultimei revizii tehnice. Dar și dacă asigurarea RCA-ul este în regulă.

Și, dacă mașina pe care ai testat-o îți place, poți face actele de vânzare-cumpărare. Dacă nu este tocmai ce-ți dorești, îți poți îndrepta atenția spre un BMW 850, de exemplu.

Și, după ce-ți achiziționezi mașina pe care ți-o dorești, nu uita să-ți cumperi o trusă medicală auto nouă. Spor la cumpărături îți dorim!

blank