Life

Avantaje ale muncii temporare

Atunci când o companie se află în perioade mai aglomerate, are nevoie de personal pentru a se descurca într-o anumită perioadă.

Pe de altă parte, munca temporară promovează și ocuparea forței de muncă în rândul tinerilor. Și ajută la repoziționarea pe piața muncii a celor care, din cauza vârstei sau a lipsei de pregătire, au dificultăți în găsirea unui loc de muncă. Iată ce este un loc de muncă temporar și ce beneficii are.

Ce este un loc de muncă temporar și care sunt avantajele acestuia

Un loc de muncă temporar este considerat unul care are o anumită durată. Angajarea de personal pentru un loc de muncă cu aceste caracteristici poate fi făcută direct de către companie. Aceasta caută și alege personal. Fie apelează la companii care oferă servicii muncă temporară.

În general, angajarea temporară răspunde unei nevoi specifice a unei companii de a acoperi anumite locuri de muncă cauzate de:

 • concediul de boală,
 • concediul de maternitate sau de paternitate al lucrătorilor săi,
 • acumularea specifică de sarcini,
 • excesul de muncă în perioade specifice,
 • proiecte noi,
 • înlocuirea personalului în perioadele de vacanță sau
 • externalizarea serviciilor (în general legat de administrarea și conducerea companiei).

Tipuri de contracte temporare

În funcție de durata, originea și caracteristicile acestora, există 4 tipuri de contracte de muncă temporare:

 • Contract pentru lucrări sau servicii specifice.
 • Contract temporar din cauza circumstanțelor pieței, a acumulării de sarcini sau a excesului de comenzi (eventual).
 • Contract temporar de înlocuire a lucrătorilor (interimari).
 • Primul contract de muncă pentru tineri.

Muncă temporară: beneficii pentru angajați

Munca temporară poate fi foarte benefică pentru lucrători, în special în ceea ce privește formarea, flexibilitatea, dobândirea de experiență și mobilitatea. Alte avantaje ale unui contract temporar sunt:

 • Ușurează obținerea primului loc de muncă. Contractele temporare permit unui număr mare de oameni să intre pe piața muncii pentru prima dată. Un lucru esențial pentru a-și croi un viitor profesional.
 • Permite câștigarea de experiență în diferite sectoare. Locurile de muncă temporare sunt o modalitate eficientă de a dezvolta abilități și de a dobândi experiență profesională în diferite domenii, servicii și produse. Acest lucru permite lucrătorilor să se concentreze asupra sectorului care îi interesează cel mai mult. În plus, contribuie la formarea lor pe termen scurt și mediu.
 • Simplifică crearea unei rețele de contacte profesionale. Unul dintre cele mai relevante avantaje ale muncii temporare pentru lucrători este posibilitatea de a întâlni alte persoane și de a stabili o rețea puternică și utilă de contacte pentru viitorul lor.
 • Acces la IMM-uri și companii mari. Uneori, un loc de muncă temporar poate fi începutul unei relații profesionale mai lungi cu respectiva companie. De fapt, de multe ori există posibilitatea de a încheia contracte diferite cu diverse companii din același sector. Acest lucru crește semnificativ șansele de a intra pe piață și de a încheia un contract permanent. Acesta este un alt avantaj important al unui contract de muncă temporar.

Avantajele muncii temporare pentru companii

Agențiile de muncă temporară oferă organizațiilor un serviciu cuprinzător de resurse umane cu o atenție personalizată. Acesta este una dintre cele mai bune opțiuni pentru găsirea lucrătorului ideal care să ocupe orice post. Apelarea la serviciile acestor companii simplifică procesul de căutare și selecție a personalului. Fără riscuri.

Alte avantaje ale muncii temporare pentru o companie sunt:

 • Reducerea costului legat de personal. În majoritatea cazurilor, formarea și dezvoltarea profesională sunt asigurate de agenția temporară. În plus, cheltuielile anuale ale companiei sunt reduse.
 • Procese de selecție mai scurte. Atunci când se angajează lucrători temporari, sunt evaluate competențele tehnice ale candidatului pentru o funcție specifică. Nu este necesar să se insiste asupra aspectelor subiective, cum ar fi capacitatea lor de a se implica sau de a se adapta la echipă pe termen lung.
 • Integrare imediată. În mod normal, lucrătorii temporari sunt obișnuiți să se alăture diferitelor companii pentru o perioadă scurtă de timp și știu că impactul lor asupra companiei trebuie să fie imediat.

Așadar, dacă vrei să obții un loc de muncă temporar, află cine se ocupă de leasing de personal.

Ia legătura cu o agenție de recrutare pentru a-ți găsi un loc de muncă așa cum îți dorești. Succes!