Administratie Locala

Autovehiculele parcate pe banda a doua au fost mutate

Şoferii ar trebui să nu mai parcheze pe drumuri

RATB1 zapada

Noaptea trecută, în sectorul 2, autovehiculele parcate ilegal pe banda a II-a de circulaţie au fost mutate şi relocate pe banda I de circulaţie pentru a permite intervenţia eficientă a utilajelor de deszăpezire

În dimineaţa aceasta, în cadrul şedinţei Centrului Operativ al Comandamentului de Deszăpezire sector 2, s-au centralizat evenimentele ce s-au produs de la declanşarea intemperiilor şi pentru a stabili, conform procedurilor, activităţile ce urmează a fi realizate.

La şedinţă, alături de Primarul Neculai Onţanu s-au aflat viceprimarul Mihai Mugur Toader şi membrii Consiliului Local al Sectorului 2 care au decis să sprijine direct acţiunile de deszăpezire din sectorul 2 şi verifică personal modul în care se desfăşoară curăţarea străzilor.

Potrivit rapoartelor prezentate de responsabili, în intervalul duminică, ora 20.00 spre luni, 27 ianuarie, ora 08.00 pe raza sectorului 2 nu au fost semnalate şi constatate evenimente deosebite în sectorul 2. Autovehiculele parcate ilegal pe banda a II-a de circulaţie au fost mutate de către S.C. Supercom S.A. şi relocate pe banda I de circulaţie pentru a permite intervenţia eficientă a utilajelor de deszăpezire. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că toate arterele de circulaţie din urgenţa I, respectiv arterele principale de circulaţie şi străzile pe care circulă mijloacele de transport în comun au fost curăţate de zăpadă, iar traficul rutier se desfăşoară în condiţii normale.

Administraţia Domeniului Public Sector 2 a îndepărtat zăpada de pe căile de acces şi din curţile Staţiei de Salvare Bucureşti, de la toate unităţile de învăţământ din sectorul 2, precum şi de la obiectivele sociale.

Preşedintele Comitetului pentru Situaţia de Urgenţă, primarul Neculai Onţanu şi membrii Centrului Operativ al Comandamentului de Deszăpezire sector 2, au decis o serie de activităţi pentru perioada următoare şi anume: S.C. Supercom S.A. continuă în ritm accelerat deszăpezirea străzilor secundare din urgenţa a II-a; continuă degajarea zăpezii din refugiile şi staţiile RATB; se continuă lucrările de îndepărtare a zăpezii din zona trecerilor pietonale; va degaja şi transporta zăpada în zonele special amenajate pentru depozitare; 40 de membrii ai Gărzii Civice Voluntare Sector 2 sunt la permanenţă pentru interveni de urgenţă acolo unde se impune la solicitarea Centrului Operativ Sector 2; adăposturile de noapte pentru adulţi şi copii de pe raza sectorului 2 (Adăpostul din Şoseaua Pantelimon nr. 501 şi Adăpostul „Dănilă Prepeleac” din strada Maşina de Pâine nr. 42) pot găzdui în continuare orice persoană fără adăpost indiferent de domiciliu, urmând ca ulterior să se definitiveze modalităţile de cazare în funcţie de zona din care aceştia provin; şase Ambulanţe Sociale ale Primăriei sectorului 2 pot interveni în continuare la solicitare, cu echipaje de intervenţie, iar numărul de telefon: 021.9862 se pot semnala orice probleme de natură socială ale locuitorilor sectorului 2 şi la Telefonul copilului 021.9852 se pot semnala probleme legate de copii; Administraţia Domeniului Public Sector 2 va continua activitatea de degajare a zăpezii din curţile şi căile de acces ale Serviciului de Ambulanţă şi a spitalelor, precum şi la unităţile de învăţământ pentru ca la reluarea cursurilor, orele de şcoală să se desfăşoare normal; Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 2 va monitoriza permanent accesul în centrelor sociale din subordine pentru a asigura permanent aprovizionarea acestora cu hrană pentru persoanele asistate.

Pe raza sectorului 2 se acţionează cu utilaje de deszăpezire şi forţă umană 24 de ore din 24,. Au fost scoase 115 utilaje, cu 354 personal operativ şi de deservire. Au fost utilizate în activitatea de deszăpezire 305 tone de clorură de sodiu şi 5 tone de clorură de calciu lichidă.

Poliţia Locală a Primăriei Sector 2 monitorizează în continuare cele 10 zone în care este împărţit sectorul, cu 10 echipaje dispuse, în program de 24 de ore din 24, pentru a depista porţiunile în care se poate forma polei, drum alunecos şi pentru fluidizarea circulaţiei în zonă.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă continuă să intervină în sectorul 2, cu cele trei detaşamente deservite de 90 subofiţeri, 3 ambulanţe, o maşină de descarcerare, o autoscară pentru intervenţii la înălţime.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 2 are la dispoziţie, în continuare, 6 ambulanţe repartizate în şase zone ale sectorului, iar persoanelor asistate în  Adăpostul de noapte pentru oamenii străzii din Şoseaua Pantelimon nr. 501 şi minorii în Adăpostul „Dănilă Prepeleac” din strada Maşina de Pâine nr. 42 vor putea beneficia de cazare în program permanent (pe toată perioada zilei).

Toate cele 18 centre sociale de pe raza sectorului 2 – 6 centre pentru copii, 5 centre pentru adulţi şi 7 centre comunitare – sunt asigurate cu materiale şi unelte necesare pentru deszăpezire şi în acelaşi timp cu hrana necesară pentru persoanele asistate.

Divizia Civică Voluntară a Sectorului 2 continuă să asigură un detaşament de intervenţie format din 40 de voluntari care sunt  alertaţi de conducătorul Comandamentului de deszăpezire care pot intervenit în diverse puncte ale sectorului 2.

Pentru a se putea realiza deszăpezirea în cel mai scurt timp şi eficient şi pentru a nu împiedica deplasarea şi acţiunea utilajelor de deszăpezire, cetăţenii sectorului 2 sunt rugaţi să parcheze conform regulilor şi semnelor de circulaţie auto.