Life, Stiri

Automobilele în viitor vor fi autonome?

Cum ar putea arăta mașinile în 2050

images_54587700

Masinile viitorului ar putea functiona fara combustibili fosili si fara conducere manuala, spun specialistii. Trendurile in industria automobilelor se indreapta deja catre zona autonomiei si a motoarelor electrice, fiind tot mai preocupate de tehnologizare, ecologie si libertate maxima de miscare.

Studiile recente spun ca oamenii s-au saturat sa stea la volan. Iata de ce producatorii de masini ar putea gasi solutii pentru a elibera calatorii autovehiculelor de manevrarea masinilor, oferindu-le maxima flexibilitate, in conditii optime de sustenabilitate si siguranta la drum.

Avantajele masinilor anului 2050 Motorizarea in masa din tarile dezvoltate ar putea conduce atingerea numarului impresionant de 3 miliarde de vehicule la nivel global, peste doar 37 de ani. In prezent, exista circa 1 miliard de vehicule pe intreaga planeta. Un prim avantaj al masinilor viitorului ar putea fi conducerea automata. Potrivit bbc.com, companiile deja lucreaza la concepte care sa permita masinilor sa ruleze pe autostrada fara interventia soferului.

Tot masinile anului 2050 vor avea probabil nevoie de un sofer care sa monitorizeze miscarile vehiculului si sa il treaca dintr-un modul in altul (de la condusul pe autostrada la cel in oras, de pilda).

Volanul ar putea ramane pe pozitii, chiar daca pe piata auto se speculeaza ca ar putea fi inlocuit cu un joystick de mici dimensiuni, pe care soferul sa il foloseasca rareori. Pentru ca erorile umane sunt de vina in cea mai mare proportie de accidente, condusul va fi mult mai sigur in anul 2050, cand masinile se vor conduce automat.

Capsulele mobile, solutia urbana a viitorului O alta noutate in industria auto poate fi folosirea unui alt tip de automobile, de mici dimensiuni, mobile si eficiente, precum conceptul EN-V. Asistentii personali virtuali conceputi initial pentru smartphone-uri ar putea fi transferati si in masinile viitorului (multe companii auto discuta deja cu Apple sa il integreze pe Siri in sistemul digital al noilor modele). Cat despre combustibil, solutia cea mai probabila ar putea fi motorul electric, sustinut de un motor mic cu combustie, pentru deplasarile lungi.

 

blank