A ajuns să fie hrănită cu forţa pentru a trăi, iar mama ei este disperată

 jk (2)

Anorexia nu este un moft, e o boala. Cazul tinerei de mai jos ar putea pune pe ganduri multe tinere care vor sa fie act mai slabe si tin diete draconice pentru a nu pune pe ele niciun gram in plus.

Emma Duffy este anorexica inca de pe vremea cand avea opt anisori, ea fiind acum in varsta de 24 de ani. Tanara a ajuns sa nu mai manance mancare solida timp de un an, dupa ce si-a auzit o profesoara de la scoala jignind copiii si facandu-i “grasi”.

Parintii ei au fost atunci nevoiti sa o duca la spital si sa o hraneasca intravenos cu forta, pentru a nu o lasa sa moara. Au trecut multi ani de atunci, dar Emma nu s-a vindecat nici acum de anorexie. In continuare ea nu se atinge de alimente solide, preferand sa consume doar sucuri si supe, in cantitati mici.

article-2612038-1D503E7B00000578-644_306x637

Din cauza bolii, fata este si depresiva si a incercat sa se sinucida de noua ori prin metode care de care mai ciudate: a inghitit lame, s-a taiat pe picioare si si-a aruncat apa clocotita pe maini.

Parintii tinerei sunt disperati si incearca acum sa stranga un milion de dolari pentru a-si duce copilul la tratament si a-i asigura paza permamenta. Ei se tem ca Emma va incerca sa se omoare imediar ce se va externa din spital, unde este internata pentru a si fi hranita intravenos.

Obsesia tinerelor de a fi foarte slabe are origini si in tiparele fizice promovate pe podiumurile de moda. Si vedetele au ajuns sa sufere de aceasta boala cumplita, care duce de multe ori la deces: Angelina Jolie, Kate Moss, Calista Flockhart, Keira Knightley si altele.

Cel mai cunoscut caz de anorexie este cel al modelului Isabelle Caro. Frantuzoaica s-a luptat timp de 15 ani cu aceasta boala, iar in anul 2007 a murit, nu inainte de a poza goala si de a demara cea mai ampla campania impotriva anorexiei cunoscuta vreodata.