Life, Stiri

Aroma ciocolatei te face mai… pofticios

Mirosul de ciocolată îţi stârneşte pofta… de lectură.

ciocolataAroma de ciocolată dintr-o librărie creşte vânzările romanelor. În special a celor de dragoste, dar mai puţin în cazul celor criminalistice.

Oamenii de ştiinţă din Belgia au pulverizat cu miros de ciocolată o librărie din centrul oraşului ca să vadă dacă clienţii sunt sau nu influenţaţi de asta în alegerea cărţilor. Aşa au aflat că mirosul de ciocolată “îndrumă” clienţii către rafturile cu cărţi de dragoste, şi mai puţin către cele de călătorie, crimă, afaceri sau comedii.

Chiar dacă mulţi dintre oameni asociază mirosul de trandafiri cu cărţile romantice, de fapt, ciocolata îi face să se gândească la poveştile personale de iubire.

Cei de la Universitatea Antwerp din Belgia au demonstrat că mirosul de ciocolată din librărie convinge oamenii să cumpere volumele romantice. Lieve Douché, cel care a condus studiul, a declarat că volumele de dragoste, cele cu reţete culinare sau despre băuturi sunt cele mai asociate cu mirosul de ciocolată, pe când cărţile de călătorie, artă, grădinăritul sau crima nu au nicio legatură cu acest miros.

„Când clienţii miros ciocolata, li se creează în minte anumite legături şi reacţionează diferit atunci când întâlnesc o carte culinară decât înainte să fi simţit mirosul dulce”, a declarat Douché.(I.Ş.)

blank