Life

Apa dură, o problemă pentru noi toți

Peste tot în lume, de foarte multă vreme oamenii se confruntă cu duritatea apei, ea reprezentând o problemă majoră pentru noi toți. 

ph-ul_apei_in-acvaristicaApa dură este apa care conține o mare cantitate de  minerale, în principal săruri de magneziu și calciu. Cu cât în apă va crește conținutul în săruri minerale, cu atât aceasta va deveni mai dură, va avea o duritate mai mare.

Cum mi-am dat seama că apa de robinet nu este apă potabilă și este de fapt apă dură? Păi, în primul rând că atunci când vroiam să îmi fac baie, săpunul nu făcea deloc spumă (apa dură în contact cu săpunul, nu face spumă),  nici rufele nu erau spălate cum trebuie,  m-am trezit cu o grămadă de pete albe pe haine și nu înțelegeam de unde au apărut. 

Probabil că dacă stăteam la bloc, nu mai trebuia să investesc într-un sistem de dedurizare a apei potabile, deoarece aș fi avut acces direct la rețeaua publică de apă care are propriul dedurizator.

Înainte de a îmi achiziționa propriul dedurizator, am zis să caut și mai multe informați despre cum se montează acesta și care este rolul lui. 

Cea mai întâlnită și eficientă soluție, este montarea pe conducta principală de apă rece a unui dedurizator sau cum i se mai spune, stație de dedurizare. Montajul se face într-o cameră tehnică din casă sau din afară ei, între hidrofor (pompare) și toți consumatorii din casă (înaintea centralei termice și a boilerului). În acest fel, toți consumatorii de apă din casă, inclusiv conductele, vor beneficia  de apa dedurizată. 

 Practic, dedurizatorul este un echipament ce elimină duritatea apei. Apa rezultată, este o apa „moale” și fără duritate. Duritatea de ieșire se poate regla în funcție de preferințele utilizatorului dar în general este bine să fie între 0 – 5 grade germane. 

  Chiar dacă a fost o investiție destul de costisitoare acum pot să stau liniștită deoarece dedurizatoarele pentru apă potabilă sunt potrivite pentru a avea o apă curată de băut. Ba mai mult, dedurizatoarele pentru apă sunt excelente nu numai pentru apa potabilă, ci și pentru apa de uz casnic. Apa dură poate face ravagii întregii instalații de apă și apoi aparatelor care folosesc apa de la retea. 

Bio Energy Water

str. BABA NOVAC, NR. 22 Constanta, Romania 900217
Phone: 0784 203 062 / 0766 301 355