Primarul general Gabriela Firea a declarat astăzi că urmează să fie construite trei spitale noi în București.

Anul acesta bugetul prevăzut de Sănătate este de 111 milioane de euro. “Sumele vor fi investite în toate cele 19 spitale care sunt în coordonarea Primăriei Generale a Capitalei. Din această sumă totală va exista o suma importantă pentru fazele preliminare ale construirii a trei spitale noi pe raza Municipiului București”, a declarat edilul Gabriela Firea. Ea a adăugat că Spitalul Metropolitan ar urma să fie construit în sectorul 2, aproape de sectorul 1. Spitalul Metropolitan ar urma să aibă 1.500 de paturi și va costa 300 de milioane de euro, bani care vor fi plătiți din bugetul local.

Declarația primarului vine la doar două săptămâni după ce consilierii din CGMB au respins proiectul privind construirea Spitalului Metropolitan  pe locul autobazei RATB din Pipera. “Nu renunțăm la această adresă ( zona Pipera- n.r.) pentru că este cea mai potrivită după standardele europene și anume proximitatea cu Aeroportul Internațional, cu autostrada, cu metroul, cu o rețea de utilități foarte bine dotat. Va fi cel mai mare spital din Capitală, va beneficia de spații de cazare pentru medicii rezidenți sau pentru alte cadre medicale și pentru familiile pacienților”, a mai spus Gabriela Firea.

Citeste si...
Primarul general Gabriela Firea a explicat azi de ce ar putea lipsi de la CEx al PSD

Spitalul Metropolitan va avea secții noi, care sunt acum deficitare în Capitală, precum: terapie-intensivă, pneuomologie, oncologie, hematologie, radiologie, chirurgie, chirurgie toracică, anatomie- patologică. Vor exista și două centre de excelență: unul de cardiologie și unul de oncologie, cu secțiile aferente.

Alte două spitale zonale ar urma să fie construite în sectorul 3 și în sectorul 6. Potrivit primarului Gabriela Firea, acestea vor avea 300 de paturi, iar investiția construirii lor se ridică la 60 de milioane de euro. Primăria nu exclude variante construirii acestei unități medicale în regim public -privat.