Actualitate, Stiri, Ultima Ora

Antonescu: Klaus Johannis nu a fost niciodată cu mine la Grivco.

Fostul preşedinte al PNL, Crin Antonescu, a declarat, la România TV, că nu a existat o întâlnire între el şi Dan Voiculescu la sediul Grivco în 2009 la care să fi participat şi Klaus Johannis.

antonescu_johannis_ziuanews_ro_29286500

Întrebat dacă a existat o discuţie în 2009 la sediul Grivco legată de numirea lui Klaus Johannis ca prim-ministru la care să fi asistat şi primarul din Sibiu, Crin Antonescu a răspuns: “După cunoştinţa mea, nu. În orice caz, împreună cu mine, nu. Întăresc declaraţia corectă a domnului Mircea Geoană: A avut loc o singură întâlnire între mine, ca preşedinte al PNL, liderii PSD de atunci Mircea Geoană, Ion Iliescu, Adrian Năstase şi Viorel Hrebenciuc şi Dan Voiculescu în care eu am pus problema discutată anterior cu domnul Geoană, că suntem gata să-i acordăm susţinerea în turul II, dar cerem ca, în cazul unei victorii, Klaus Johannis să fie premierul independent al unui guvern de coaliţie”.

Fostul lider al liberalilor susţine că speculaţiile legate de susţinerea de care ar fi beneficiat Johannis în 2009 pentru postul de premier au fost generate de către Traian Băsescu. “Prostia asta, minciuna asta cu coaliţia de la Grivco sunt doar formule propagandistice ale lui Băsescu şi ale băsiştilor. Niciodată Dan Voiculescu nu a condus această coaliţie. Nici eu, nici Mircea Geoană, Victor Ponta sau Klaus Johannis nu am fost oamenii lui Voiculescu. Astea sunt aberaţii ale lui Băsescu”, a comentat Crin Antonescu.

“Eu nu am niciun comentariu de făcut referitor la Klaus Iohannis decât ceea ce am spun într-un interviu dat unui ziar. Starea de fapt la momentul 2009 nu era dacă eu eram sau nu eram compromis, ci dacă domnia sa a fost sau nu a fost la Grivco şi îl rog să răspundă public la acest lucru pentru că în afară de mine mai sunt şi alte persoane care l-au văzut acolo. Nu înţeleg de ce domnul Klaus Iohannis se ascunde de un lucru cât se poate de evident şi nu înţeleg de ce ar fi fost o ruşine faptul că domnia sa a fost la Grivco”, a afirmat Codruţ Şereş la ÎCCJ, relatează Agerpres.

Întrebat ce s-a discutat la acea întâlnire, fostul ministru a precizat că el nu a participat la acea întrevedere şi că era cadrul general creat de propunerile succesive pentru un nou prim ministru al României.

“La întâlnirea propriu zisă, aşa cum am şi declarat, eu nu am participat, dar îi reamintesc domnului Klaus Johannis că ne cunoaştem din 2003, îi reamintesc faptul că am fost de mai multe ori la domnia sa la Sibiu, îi reamintesc faptul că liderul Partidului Umanist de atunci Teodor Ancuţa, care e fostul preşedinte al Bursei de Mărfuri, ne-a introdus nu numai pe mine, ci şi pe ceilalţi reprezentanţi ai Partidului Umanist şi sincer nu înţeleg de ce în 2009 susţinerea lui Dan Voiculescu şi a PC era bună, iar astăzi nu mai suntem buni”, a subliniat Şereş.

El a menţionat că discuţia lui despre Klaus Johannis nu se poziţionează la momentul 2014, ci la 2009 şi că în prezent nu mai este implicat politic.

“Ca atare sunt doar un simplu martor a unor lucruri care s-au întâmplat în trecut. Deci domnului Klaus Johannis nu are de ce să-i fie frică, decât poate cel mult de propria sa personalitate”, a mai spus Şereş.