Life, Stiri

Anotimpul melancoliei: Cum combaţi astenia de toamnă?!

Dacă eşti trist în timpul lunilor de toamnă, poate fi mai mult decât o stare de spirit trecătoare. Aceasta poate să-ţi semnaleze prezenţa asteniei de toamnă.

In spatele depresiei, insomniei, lipsa apetitului, lipsa puterii de concentrare, se ascunde astenia de toamna.

astenie_de_toamna_01_8bcc5f0337_36570100Anotimp de tranzitie, toamna vine cu schimbari bruste de temperature, ploi si vreme instabila, aspect care se rasfrang asupra organismului uman.

Astenia de toamnă este o problemă întâlnită la toate categoriile de vârstă. Pentru a evita stările neplacute ale acesteia, trebuie să avem în vedere o alimentaţie bogată în vitamine şi proteine şi să respectăm pe cât se poate orele de somn.

Iata cateva trucuri care te vor ajuta sa treci mai usor peste astenia de toamna:

Fa mult sport. Rezerva-ti jumatate de ora pe zi pentru sport. Cu ajutorul sportului vei invinge starea de oboseala, iar organismul va spori productia de endorfine cunoscute de noi ca hormonii fericirii.

Renunta la dulciuri. Elimina din alimentatie dulciurile concentrate care nu fac decat sa accentueze starea de astenie si sa întretina un cerc vicios, prin cresteri si descresteri ale glicemiei.

Detoxifierea organismului. O cura bazata pe fructe si legume poate face minuni asupra psihicului tau.

Nevoia de vitamine. Pentru a iesi din starea de oboseala organismul tau are nevoie de vitamine si fier. Iata cateva alimente pe care le poti consuma: mere, pere, dovleac, ridichi, oua, peste, vita, salata si spanac.