Actualitate, Featured

Ancheta dispariției Elodiei aduce indicii noi. Greșeala făcută de polițiștii care i-au căutat cadavrul

Ancheta dispariției Elodiei aduce indicii noi. Comisarul care se ocupă de caz susține că avocata dispărută în 2007 nu a fost căutată de la început cu minuțiozitate. Comisarul susține că polițiștii și procurorii care au efectuat ancheta atâta timp, ar fi comis o greșeală. Chiar și în lipsa cadavrului, Cristian Cioacă, soțul Elodiei, a fost condamnat la 15 ani și opt luni de închisoare, loc unde se află și în prezent.

Comisarul șef Vasile Viorel, coordonatorul anchetatorilor care lucrează la cazul Elodia, a explicat de ce Cristian Cioacă a fost singurul suspect de crimă în acest dosar, potrivit antena3.ro.

„Tot dormitorul în care cei doi locuiau are tei straturi de vopsea. În locul în care s-au descoperit urme de sânge sunt cinci straturi de vopsea, ceea ce înseamnă că după producerea decesului și stropirea peretelui el a mai aplicat un strat de glet și unul de vopsea. Sub parchet s-a găsit o cantitate de sânge ce ne-a dus la concluzia că acolo a fost o crimă”, a spus comisarul Vasile Viorel.

Comisarul crede că ancheta a pornit de la început de pe o premisă greșită, și anume găsirea cadavrului Elodiei și nu a unor bucăți din acesta, considerând că avocata a fost tranșată în baie.

„Este cert că moartea a fost făcută cu un obiect ce a produs tegumentului o leziune astfel încât corpul uman a putut să sângereze. Nu putem aprecia cu certitudine care a fost acest obiect, dar considerăm că a folosit tocul pistolului. Nu pistolul că armă de foc, ci că obiect vulnerant. Nu credem că acolo a fost omor cu premeditare, ci un omor spontan”, a declarat comisarul șef Vasile Viore