Life, Stiri

Alimente care îmbunătăţesc vederea

Morcovii şi nucile sunt bune, consumate din copilărie!

vedere1

Probabil că aţi auzit de multe ori în copilărie că dacă veţi mănânca morcovi şi nuci veţi avea „ochi de vultur”. Perfect adevărat, potrivit studiilor care arată că există alimente care contribuie la îmbunătăţirea vederii şi încetinesc îmbătrânirea ochilor. Singura condiţie este să le consumăm în mod constant de la vârste mici.

Buna funcţionare a ochilor poate fi menţinută cu o alimentaţie corectă, încă din copilărie. Doar aşa probleme de vedere pot fi prevenite din timp. Studiile arată că există alimente care îmbunătăţesc vederea, încetinesc îmbătrânirea ochilor şi chiar asigură o privire ageră. „Pentru întărirea pereţilor vaselor mici retiniene sunt afinele, dar nu în cantitate mare”, a spus medicul Monica Pop.

Spanacul, bogat în luteină, este un antioxidant ce luptă împotriva miopiei pentru că ajută circulaţia sângelui la nivelul globului ocular.

Broccoli, conţine pe lângă luteina şi în Vitamina C, care luptă împotriva îmbătrânirii. Îl puteţi folosi în supe, piureuri, salate sau preparate cu legume la cuptor.

Despre somon ştiţi deja că este bun pentru sănătate, graţie bogăţiei de acizi graşi Omega-3. Vă protejează inima şi reduce riscul degenerării maculare care poate duce la pierderea vederii. Studiile au arătat că o dieta bogată în acizi Omega-3 vă protejează de sindromului ochiului uscat, care apare din cauza orelor lungi petrecute la computer.

Bogate în acizi graşi Omega-3 sunt şi Vitamina E sunt şi nucile şi seminţele, care pot preveni sau încetini dezvoltarea cataractei. Le puteţi adaugă în salate, peşte somon sau în cerealele de la micul dejun.

Obsesia mamelor de a ne obliga să mâncăm morcov în copilărie are un argument puternic. Morcovii sunt cea mai bună sursă de beta caroten, un antioxidant care este convertit în vitamina A în organism şi menţine sănătatea corneei. Prea puţină Vitamina A înseamnă o vedere înceţoşată şi dificultăţi în vederea nocturnă.

Urmăriţi să consumaţi alimente care asigură aportul maxim de vitamina C, vitamina E, beta caroten şi luteina, principalele „arme” de care ochii au nevoie să lupte împotriva apariţiei cataractei şi degenerării maculare.

 

 

blank