Life, Stiri

Alexandru Mironov stie cand vine sfarsitul lumii

Alexandru Mironov stie cand vine sfarsitul lumii

blankAlexandru Mironov, cunoscut jurnalist si scriitor, declara ca data sfarsitului lumii nu este chiar 21.12.2012. Exista foarte multe teorii despre ce au vrut de fapt sa spuna mayasii, exact cand vine sfarsitul lumii, cum, de ce… etc. 

Oarecum Mironov iese si declara ca mayasii aveau cu totul alt ciclu de viata : Au o urma de adevar, in sensul ca astronomii si matematicienii mayasi isi faceau socotelile in perioade de cate 52 de ani, sapau in piatra concluziile lor. Ultimii sapatori in piatra au fost cam pe vremea cand conchistadorii navaleau peste mayasi. Astfel, acestia nu au mai apucat sa duca socoteala mai departe de 2012. De aici au pornit speculatiile privind sfarsitul lumii.”, a spus acesta.

La un moment dat a glumit, in sensul ca oricine cu imaginatie bogata poate sa inventeze un sfarsit, pacat ca nimeni nu se gandeste si la un inceput.

„Eu pot garanta ca va veni un sfarsit al lumii, dar acesta va fi peste 8 miliarde de ani, cand soarele se va transforma in supernova si globul de foc va inghiti toate planetele pana dincolo de Jupiter. Asa spune teoria astronomica. Asta va pot garanta si ne putem verifica unii pe altii.”, a mai punctat Alexandru Mirinov. 

 


blank