Analizele prelevate de autorităţile din Argeș de la unii dintre muncitorii din fabrica de brânzeturi Brădet arată că în analizele recoltate de la 7 angajați ai fabricii a fost depistat E-coli patogen iar trei dintre probele pozitive prezintă ambele gene vtx (vtx1 si vtx2), verotoxina care provocă apariția SHU.

Rezultatele sunt precizate într-o adresă din 11 martie 2016, trimisă de DSP Argeș către Prefectura Argeș. Potrivit documentului, Centrul National pentru Încercarea și Expertizarea Produselor Larex a depistat în două dintre produsele Brădet, Brânza Făgăraș, în ambalaj de 200 de grame cu data de expirare 08.03.2016 și în Smântană cu grăsime 12%, în ambalaj de 200 de grame cu data de expirare 23.03.2016, E-coli peste limita legală admisă. Ar fi vorba despre o depășire de 15 ori a limitei, conform spuselor specialiștilor.

Marți dimineață, în Italia a fost spitalizat un copil de 14 luni cu sindrom hemolitic ureic. Acesta ar fi consumat brânză de la Fabrica din Brădet.