Promo

Alegerea culorilor in  dormitor. Combinațiile cromatice potrivite

Alegerea culorilor in  dormitor. Combinațiile cromatice potrivite

Te afli în momentul în care îți dorești o schimbare a ambianței dormitorului tău sau acum îl amenajezi pentru prima dată? Astăzi te vom ajuta să rezolvi această dilemă cu câteva idei practice care te vor ajuta să găsești cromatica potrivită pentru dormitorul tău.

Știm deja că alegerea paletei cromatice pentru dormitor nu este ușoară, pentru că ea trebuie să fie reprezentativă pentru tine, să-ți ofere un mediu plăcut și liniștitor și să favorizeze relaxarea. Dormitorul este o cameră care poate fi amenajată în diverse moduri, deoarece există anumiți factori pe baza cărora se poate planifica redecorarea sa.

Dacă ai un dormitor cu dimensiuni reduse, este indicată să alegi culori care să ofere senzația de spațiu cât mai mare. Astfel, în acest caz poți opta pentru nuanțe deschise, pastelate, care cu ajutorul unei cantități suficiente de lumină și a unor mici detalii decorative, precum oglinzi sau suprafețe reflectorizante, să ofere senzația unei camere aerisite.

 

Culorile potrivite în funcție de forma dormitorului

Pentru dormitoarele alungite și înguste sunt potrivite culorile care creează contraste corespunzătoare.

De altfel, o cameră pătrată ajută foarte mult la crearea unui design echilibrat, mai ales atunci când paleta cromatică a imaginii de ansamblu este aleasă în mod corect. Poți alege combinații de alb și gri, bej și maro sau galben și verde smarald.

 

Culorile și efectul lor asupra somnului

De regulă, culorile primare sunt mai puțin favorabile somnului decât nuanțele acestora. Specialiștii în design interior recomandă alegerea unui finisaj mat, în defavoarea celui lucios.

Culorile care pot îngreuna somnul sunt mov, maro, roșu, gri și auriu.

Culorile care facilitează somnul și odihna sunt albastru, galben, verde, argintiu și portocaliu. Dacă ți se pare prea mare o astfel de schimbare, poți alege o lenjerie de pat verde care să reprezinte și pata de culoare din dormitorul tău.

click aici pentru a vedea mai multe modele de lenjerii de pat care au puterea de a-ți asigura un somn liniștit, odinhnitor și comod, dar îți pot schimba și în mod vizual dormitorul.