Atunci cand iti doresti un mod creativ pentru acoperirea paroselii si pentru a organiza un spatiu de lucru sigur, durabil si atragator, alege pardoseli epoxidice.

Acestea cresc in popularitate si este de inteles care sunt motivele: se monteaza usor si sunt foarte rezistente.

4 argumente pentru care trebuie sa alegi pardoseli epoxidice

Indiferent de domeniul in care se desfasoarea afacerea ta sau chiar daca vrei sa montezi o pardoseala noua pentru locuinta, este important sa alegi o varianta care sa nu se rupa, sa nu se zgarie si sa nu prezinte pericol de impiedicare sau alunecare.

Alegand pardoseli epoxidice vei avea un amestec format din rasini si un intaritor care va trebui turnat peste o placa de beton. Acest amestec se poate aplica in mai multe straturi, facand invelisul mai gros si mai durabil. Pardoseala epoxidica va adera complet la stratul de beton, fara a fi nevoie de alte interventii pentru a o fixa, cum ar fi lipire, topire sau sudare, asa cum este cazul in situatia altor pardoseli.

Iti poti da seama daca varianta de pardoseli epoxidice este potrivita pentru tine, luand in considerare traficul, incarcaturile, presiunea si substantele cu care va intra in contact podeaua ta.

Trafic greu

Pentru zonele pe care se desfasoara trafic greu, varianta de pardoseli epoxidice este ideala. Acestea pot rezista la o mare varietate de trafic, atat auto (vehicule sau motostivuitoare) cat si pe jos. Vei rezolva o mare problema daca alegi pardoseli epoxidice, deoarece nu te vei lovi de uzura prematura sau reparatii frecvente. Necesitand o intretinere minima si rezistand la sarcini majore, aplicarea de pardoseli epoxidice este cea mai buna alegere pe care o poti face.

Sarcini grele

Pe langa rezistenta la trafic major, o suprafata acoperita cu pardoseli epoxidice va rezista si la greutate mare. Chiar daca vorbim despre hangare ale aeroporturilor, garaje pentru pompieri sau depozite de marfa, solutia oferita de pardoseli epoxidice este cea mai buna, deoarece podeaua nu va fi afectata de masinile ori echipamentele grele. Acestea vor putea functiona normal, fara ca podeaua sa se rupa sau sa se zgarie.

Impact puternic

In orice depozit sau spatiu de lucru, pot exista accidente de mai mica sau mare avengura, in care obiecte grele sunt scapate pe jos. Orice tip de pardoseala va suferi degradari, de la ciobiri sau fisuri pana la spargeri iremediabile. Folosind pardoseli epoxidice, aceste mici accidente nu vor avea efectele la fel de grave, deoarece impactul suportat de acestea poate fi foarte mare. Suprafetele acoperite cu pardoseli epoxidice sunt greu de zgariat, deteriorat sau rupt. Asta nu inseamna ca aceste pardoseli nu trebuie sa fie protejate sau ca anumite agresiuni asupra lor nu le pot cauza pagube. Insa, la aparitia oricarei imperfectiuni, scobitura sau zgarietura, va trebui sa intervina pentru rezolvarea rapida a problemei.

Mediu de lucru in conditii extreme

Indiferent daca activitatea ta necesita temeperaturi ridicare sau sub zero grade, utilizand pardoseli epoxidice nu vei avea nicio grija in legatura cu acest detaliu. In functie de tipul de pardoseli epoxidice instalate, dar si de procesul de instalare, exista variante care pot fi utilizate la temperaturi extreme, inclusiv congelatoare.

Printre cele mai importante avantaje ale utilizarii de pardoseli epoxidice se numara:

  • Sunt usor de pastrat curate si de intretinut. Se pot spala usor, se murdaresc greu, pot fi maturate, aspirate sau spalate.
  • Sunt foarte sigure. Pardoseli epoxidice nu aluneca, sunt rezistente la socuri, nu sunt abrazive precum betonul. Poti conduce, poti depozita echipamente grele si iti poti aseza instrumentele de lucru fara ca acestea sa aiba de suferit.
  • Sunt rezistente la apa si vor proteja de orice scurgeri, inclusv substante chimice dure.
  • Rezista la temperaturi majore, unele variante chiar pana la 200 de grade, iar acesta este inca unul dintre argumentele majore pentru alegerea de pardoseli epoxidice.

 

Pentru mai multe informatii de specialitate, precum si variante de pardoseli decorative, intra pe pardoseliindustriale.ro.