Airsoft, un altfel de sport in natura

0

Airsoft este un joc popular in Romania datorita faptului ca jucatorii pot sa simuleze conflicte de tip razboi pe care le reinterpreteaza folosind echipamente speciale si replici de arme adevarate. Adrenalina este la cote maxime de fiecare data. E o senzatie speciala cand poti sa iei parte la astfel de sporturi in care esti pus in situatii limita cand si ceilalti jucatori depind de tine.

Acest joc este unul de echipa si neaparat merita sa il incerci si tu fiindca nu ai nimic de pierdut. Dimpotriva, iti poti face multi prieteni. Sunt deja foarte multe cluburi de airsoft in Romania in care te poti inscrie sa iei parte la turnee si jocuri recreationale.

In Airsoft chiar daca pare, armele sunt de fapt doar replici de arme airsoft adevarate. Acestea nu sunt deloc periculoase atata timp cat sunt utilizate conform indicatiilor si a regulamentelor de pe fiecare teren de joc. Pentru a folosi o astfel de replica de arma nu este nevoie sa detii un permis de port arma. Trebuie doar sa tii cont de faptul ca nu ai voie sa tii la vedere armele in spatii publice. Se pot utiliza doar in zonele special amenajate pentru airsoft, astfel incat sa se asigure siguranta celor din jur.

Pentru participarea la un joc de airsoft este necesar un echipament adecvat acestui joc. Pe langa echipament ai nevoie de o arma de airsoft si consumabilele pentru aceasta. Bineinteles ca ai de unde alege dintr-o gama larga de arme airsoft. Si acestea se impart in mai multe tipuri in functie de tipul munitiei sau sistemul de tragere.

De exemplu, proiectilele cel mai des intalnite sunt din materiale de plastic care au o greutate de pana la 0.5g si dimensiune intre 6-8 mm. Greutatea bilei difera in functie de tipul armei alese si puterea generata de aceasta. Poate influenta distanta de lansare, directia si precizia. Deci e foarte important sa te si documentezi inainte de a alege o replica de arma pentru a gasi un model specific stilului tau de jucator. Daca iti place sa tintesti de la distanta atunci vei folosi o replica de arma airsoft cu o greutate mai mica de 0.2g si o dimensiune de 6 mm.

Tipurile de joc airsoft sunt diversificate. Fiecare grup de jucatori poate interpreta mai multe moduri de joc competitive. Printre cele mai practicate sunt jocurile in care fiecare echipa lupta sa captureze steagul combatantilor. De asemenea se mai pun in practiac scenarii vaste in care se reinterpreteaza scene de razboi.

Pentru jocul de airsoft este nevoie de echipament adecvat si ochelari de protectie. Se poate juca doar in spatii special amenajate, departe de zonele populate. Daca si tie iti place adrenalina si vrei sa iti testezi abilitatile de pe campul de lupta, doteaza-te cu cel mai bun echipament de la nrg.ro si intra in joc.