r (1)

O noua cercetare realizata de Harvard School of Public Health demonstreaza ca, daca iti cresti consumul zilnic de cafea cu 1,5 cani, iti scazi riscul de a dezvolta diabet de tipul 2.

Echipa de oameni de stiinta a examinat date despre sanatate si dieta din ultimii 20 de ani, apartinand a peste 100.000 de persoane, in cautarea unei legaturi dintre rata diabetului si consumul de cafea say ceai.

Cercetatorii au descoperit ca persoanele care si-au redus consumul zilnic de cafea cu cel putin o cana au avut un risc cu 17% mai crescut de a face diabet de tip 2, comparativ cu persoanele care nu si-au schimbat obiceiurile.

Cu toate acestea, oamenii de stiinta nu pot spune cu exactitate daca un consum mai mare de cai sau cafea decofeinizata poate oferi aceeasi protectie impotriva diabetului. Insa cercetari anterioare au demonstrat ca, fiecare in parte sau chiar impreuna, ar putea sa te protejeze de diabet.

Atunci cand vine vorba despre bautura cafeinizata, aceasta contine mai multe componente bioactive care imbunatatesc capacitatea organismului de a metaboliza glucoza.

Citeste si...
Iată la ce risc te expui dacă faci exces de cafea