Life, Stiri

Afla cat va dura relatia, in functie de diferenta de varsta dintre tine si partener

Desi uneori nu vrei sa iei in calcul asta, varsta este totusi un factor esential de care trebuie sa tii cont atunci cand ne avantam in relatii noi, insa pe parcurs, daca lucrurile evolueaza bine, incepem sa acordam din ce in ce mai putina atentie diferentei de varsta.

Ne maturizam si constientizam ca succesul unei relatii de durata este compatibilitatea, insa trecerea timpului poate influenta cu adevarat relatia de cuplu.

shutterstock_79336819_1-480x320De-a lungul timpului, oamenii au avut tendinta de a-si alege partenerii relativ apropiati ca varsta, la o diferenta acceptata de societate de 3-5 ani. Odata cu trecerea timpului, insa, stereotipiile societatii au inceput sa se schimbe, oamenii devenind tot mai deschisi la noi incercari, ajungand chiar sa aiba relatii cu parteneri cu mult mai tineri sau mai in varsta.

“O femeie tanara care isi alege un barbat mai in varsta o face, mai ales, din motive de securitate. Ea vede in barbatul mult mai matur un om care o poate creste si directiona in viata, el fiind adesea realizat deja, cu o stabilitate financiara”, potrivit Juliei Cole, consilier relational si terapeut sexual.

“El va fi mentorul ei, o va educa, ii va pune in fata oportunitati de care altfel nu s-ar fi bucurat, mai ales din punct de vedere al dezvoltarii profesionale si sociale”, a continuat consilierul. “Protectia si intelepciunea pe care le vedea la el i se vor parea, mai tarziu, dominante si chiar sufocante”. Asa ca totul are atat avantaje, cat si dezavantaje.