Administratie Locala

Adopţiile câinilor continuă!

520 de câinii din sectorul 2 au fost adoptaţi la distanţă

catei-si-pisici-2-600x400-7

 Centrul Teritorial Veterinar al Sectorului 2 a dat deja spre adopţie la distanţă, iubitorilor de animale, un număr de 520 de câini care au fost preluaţi din curţile spitalelor, grădiniţelor, şcolilor sau la solicitarea unor persoane care nu mai puteau să-i îngrijească din diverse motive şi urmau să-i arunce în stradă.

De asemenea, unii dintre câinii care sunt în adăposturile centrului provin de la rudele locuitorilor sectorului 2 care au decedat, iar urmaşii acestora nu doreau sau nu puteau să continue întreţinerea animalelor care ar fi ajuns tot în strada unde aceştia s-ar fi înmulţit şi ar fi crescut numărul animalelor fără stăpân.

În această perioadă premergătoare sărbătorilor de iarnă, Centrul Teritorial Veterinar Sector 2 face un apel către toţi iubitorii de animale să facă un cadou celor dragi prin adoptarea la distanţă a unui câine care le va aduce cu siguranţă mare bucurie în suflet.

Cei care au adoptat deja un câine şi-au luat angajamentul de-a achita lunar suma de 77 de lei pentru fiecare exemplar în parte, sumă din care se asigură cazarea, întreţinerea şi asistenţa sanitar – veterinară de specialitate.

Pe primul loc al numărului de câini adoptaţi la distanţă sunt cetăţeni din Anglia, urmaţi de cei din Franţa, Germania şi SUA care au sărit în ajutorul animalelor şi le-au salvat de la moarte, asigurându-le o viaţă liniştită. Foarte mulţi câini au fost adoptaţi la distanţă şi de cetăţeni din: Canada, Danemarca, Elveţia, Italia şi Luxemburg care nu au rămas indiferenţi la soarta câinilor din România şi au decis să se implice prin achitarea costurilor necesare îngrijirii lor în continuare.

Pentru iubitorii de animale care nu au posibilităţile necesare de îngrijire, dar doresc să salveze viaţa unui patruped, Consiliul Local al Sectorului 2 a pus la dispoziţia lor, începând din data de 16 octombrie a.c. condiţiile prin care pot adopta la distanţă cei 704 câini care sunt găzduiţi în două adăposturi ale Centrului Teritorial Veterinar al Sectorului 2, unul situat în Butimanu, judeţul Dâmboviţa şi altul la Tânganu, judeţul Ilfov.

Condiţiile de adopţie la distanţă sunt următoarele: persoana care a adoptat la distanţă un câine trebuie să plătească regulat suma de 77 de lei ce reprezintă contravaloarea întreţinerii lui; adoptatorul trebuie să încheie un contract angajament cu Centru Teritorial Veterinar Sector 2 prin care asigură cheltuielile aferente întreţinerii câinelui pe care l-a ales şi trebuie să anunţe centrul cu cel puţin 30 de zile înainte despre intenţia de reziliere a documentului; se pot adopta la distanţă cât mai mulţi câini.

Până în prezent, din cei 704 câini au fost adoptaţi deja un număr de 520 de exemplare, iar alţi 184 câini îşi aşteaptă încă salvatorii care cu siguranţă nu se vor lăsa mult aşteptaţi.

Iubitorii de animale sunt invitaţi să vină şi să-şi aleagă câinele dorit de la adăposturile din Tânganu sau din Butimanu după următorul program: de luni până vineri între orele 10.00 – 18.00 la după care vor încheia un contract angajament de adopţie la distanţă cu Centrul Teritorial Veterinar al Primăriei Sectorului 2 situat pe Şoseaua Pantelimon numărul 500.

Informaţii suplimentare despre adopţiile la distanţă se pot obţine la numerele de telefon: 021.255.22.17 sau 021.255.22.07 al Centrului Teritorial Veterinar Sector 2.

 

blank