Featured, Showbiz

Adevărul despre singura soție cu acte în regulă a lui Ion Țiriac. De ce s-au despărțit

Fostul mare campion la tenis Ion Țiriac a fost un mare cuceritor la viața sa. Însă, omul de afaceri nu a dus decât o singură femeie la altar, pe Erika Braedt.

blankblank

Născut pe 1 mai 1939, Ion Țiriac a trecut, de-a lungul existenței sale, prin braţele mai multor femei. După căsătoria cu Erika Braedt, actualmente Siegwart, care a durat între 1963 şi 1965 şi care a fost şi singurul mariaj de până acum al miliardarului, Țiriac s-a iubit vreme de un an cu Victoriţa Dumitrescu, fosta mare campioană mondială la handbal, plecată dintre noi la vârsta de 73 de ani. În anii ’70, Țiriac a format un cuplu cu manechinul Mikette von Issenberg, cu care are un copil, pe Ion Ion. Între 1984 şi 1992, canadianca Heather MacLachlan, care lucra la firma de management sportiv a lui Țiriac, a fost prietena oficială a afaceristului român, urmată de ziarista egipteană Sophie Ayad, cu care fostul sportiv are doi copii, Karim şi Ioana.

Pe durata facultăţii, în 1962, Ion Țiriac avea să facă o mare pasiune pentru Erika, una dintre colegele sale, sportivă şi ea, handbalistă la Ştiința. Până la nuntă n-a trecut mult. Ion Ţiriac s-a căsătorit în 1963 cu pivotul Ştiintei Bucureşti, Erika Braedt. Practicant, în paralel, şi al hocheiului pe gheaţă, Ţiriac a luat-o de nevastă pe Erika între două turnee de tenis şi înaintea participării la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Innsbruck.

“Eram handbalistă la Ştiinta, unde m-am transferat de la Confecţia Bucureşti. Aveam 19 ani, iar Ţiri – 24”, rememora Erika momentul în care a acceptat să devină soţia unui viitor mare sportiv.

blankblank

Ruptura dintre Ion Țiriac și singura lui soție s-a produs pentru că aceasta era bănuită că ar avea o relaţie cu scrimerul Ionel Drâmbă. Ţiriac era mai mult pe la turnee. Avea un statut social care îi permitea aproape orice exces. Orgolios şi lovit în mândria lui de mascul, Ţiriac a găsit momentul ideal de a provoca despărţirea, spun apropiaţi ai celor doi. Au fost voci care au pus divorţul şi pe seama unei relaţii pe care Erika ar fi avut-o cu Sergiu Nicolaescu, însă fostul mare regizor a negat.

Într-un interviu, Erika, singura soție cu acte în regulă a lui Ion Țiriac, explica care a fost motivul sepărarii dintre ea și legendarul sportiv.

„Pur şi simplu, relaţia noastră s-a stins de la sine. Ne-am îndepărtat treptat, sentimentele noastre s-au atenuat. El era un tenismen cunoscut şi valoros, care călătorea mult pentru a participa la turnee, iar eu eram doar o profesoară. Ne vedeam puţin, iar când se putea mai ieşeam cu prietenii noştri la un restaurant, unde ascultam muzică sau dansam. Noi ne-am luat de foarte tineri, eu aveam 19-20 de ani, când am venit în Bucureşti şi m-am măritat cu Țiri. El era cu patru ani mai în vârstă, aşa că nu ne formasem ca oameni, eram încă fragezi”, spunea Erika, care a fugit de ani buni în Germania.

Întrebată ce crede despre faptul că Ion Țiriac nu s-a mai recăsătorit, ea a afirmat:

„Nu cred că divorţul nostru are vreo legătură cu faptul că nu s-a mai însurat. El are în acte trei copii frumoşi, pe care îi iubeşte mult şi de care are foarte mare grijă. Asta e tot ce contează. Din punctul meu de vedere el e un om realizat şi ca părinte. Noi chiar ne-am separat frumos, civilizat, ca doi oameni care au înţeles că drumurile lor se despart. Ținem legătura, vorbim la telefon… Vrei părerea mea despre el? Este un om extraordinar. E o persoană care a făcut foarte multe lucruri bune pentru România şi, chiar dacă uneori a avut şi el de câştigat din asta, trebuie apreciat la întreaga sa valoare”.

blank