Actualitate, Stiri

Accident grav în Ungaria cu un autocar românesc

Din cele 22 de persoane rănite, trei sunt români

accident

Cel puţin 22 de persoane au fost rănite la bordul unui autocar înmatriculat în România, care a ieşit de pe autostrada M6 în apropiere de Mohacs, în sudul Ungariei, vineri seara, în jurul orei 20.15, a anunţat un purtător de cuvânt al autorităţii pentru gestionarea dezastrelor, citat de MTI.

Cei trei cetăţeni români răniţi în urma accidentului rutier, doi adulţi şi un minor, nu prezintă leziuni grave, care să le pună viaţa în pericol, informează Ministerul Afacerilor Interne după evaluarea efectuată la faţa locului în cele două spitale din Pecs şi Mohacs, unde au fost transportaţi răniţii.

Din primele informaţii rezultă că 22 persoane sunt rănite, dintre care trei se află într-o stare mai gravă, fiind transportaţi la unităţile spitaliceşti din zonă.

Printr-o decizie comună a MAI şi a Ministerului Sănătății, s-a dispus trimiterea de urgență în Ungaria a unei echipe medicale formate din doi medici și un asistent, condusă de către medicul șef SMURD pe Regiunea Vest.

Anett Kasza a declarat că la bordul vehiculului se aflau 29 de persoane, atât adulţi, cât şi copii. Trei persoane au fost rănite grav, iar 19 au răni uşoare. Toţi răniţii au fost spitalizaţi.

Pal Gyorfi, purtătorul de cuvânt a serviciului naţional de ambulanţă, a declarat că la bordul vehiculului erau 19 adulţi şi trei copii, inclusiv un bebeluş în vârstă de trei luni. Acesta a fost transferat la spital pentru monitorizare. Gyorfi a afirmat că doar patru-cinci persoane au suferit răni mai grave.

Autorităţile au închis tronsonul de autostradă pe care a avut loc accidentul pentru operaţiunile de salvare. Autocarul a lovit parapetul şi a căzut într-un canal adânc de 10 metri de pe marginea drumului, răsturnându-se pe o parte.

Potrivit unui comunicat al MAI, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne a fost sesizat de către ataşatul de afaceri interne despre faptul că în jurul orei 20.15, pe autostrada M6, în judeţul Baranya, Ungaria, a avut loc un accident rutier în care a fost implicat un autocar românesc.

În septembrie 2013, trei români aflaţi într-un microbuz care se afla pe o autostradă din Ungaria au murit, iar alţi 18 au fost răniţi, după ce un şofer de tir bulgar a adormit la volan. Şoferul a intrat într-o coloană care se deplasa cu viteză redusă. În urma accidentului în lanţ au mai fost rănite alte 15 persoane, de diferite naţionalităţi.