Primul candidat la şefia DNA. Potrivit unor surse Realitatea TV, Paula Tănase, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, şi-a depus candidatura la selecţia organizată de Ministerul Justiţiei pentru funcţia de şef al DNA.

<a href=”https://www14.smartadserver.com/ac?jump=1&nwid=2328&siteid=132859&pgname=ros&fmtid=48722&visit=m&tmstp=[timestamp]&out=nonrich” target=”_blank”> <img src=”https://www14.smartadserver.com/ac?out=nonrich&nwid=2328&siteid=132859&pgname=ros&fmtid=48722&visit=m&tmstp=[timestamp]” border=”0″ alt=”” /></a>

Informaţia a fost confirmată de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, pentru Agerpres.

Procurorul Paula Tănase a început să se ocupe de dosarele de corupţie ajunse la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi încă din 2009, iar în octombrie 2012 a mai participat la un interivu pentru ocuparea postului de procuror şef al DNA.

Ministerul Justiţiei a demarat o nouă selecţie pentru propunerea de numire în funcţia vacantă de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Noua procedură se desfăşoară în perioada 6 august – 6 septembrie.

Candidaţii pot depune cereri de înscriere pentru funcţia de conducere vacantă până vineri inclusiv.

Pe 27 iulie, Ministerul Justiţiei a anunţat că au fost respinse cele patru candidaturi depuse pentru funcţia de procuror-şef al DNA, urmând ca procedura de selecţie să fie reluată.

Laura Codruţa Kovesi a fost revocată printr-un decret emis pe 9 iulie de preşedintele Klaus Iohannis, care a pus în aplicare o decizie a Curţii Constituţionale.