Treburile casnice pot fi foarte mult simplificate cu doar câteva trucuri simple în fiecare zi.

Pe parcursul zilei nu trebuie să acorzi atenție doar activităților lucrative, studiului sau activităților recreative. Trebuie să-ți faci timp și pentru treburile casnice.

Dacă faci parte dintre acele persoane care nu vor să-și dedice toate după-amiezile întreținerii casei, iată câteva sfaturi care îți pot simplifica treburile casnice.

Aceste sfaturi nu vor rezolva complet problema, dar te vor ajuta să faci economie de timp.

Folosește cutii și sertare pentru a menține ordinea

Dezordinea nu deranjează atât de mult atunci când nu se observă. Prin urmare, poți recurge la sertare și cutii pentru a ascunde acele lucruri pe care le folosești doar sporadic: jucării, caiete școlare, agende serviciu, cărți și reviste vechi, încălțăminte etc.

Cheia este să eviți să lași lucrurile împrăștiate cu gândul că le vei pune la locul lor mai târziu.

Prin urmare, este mai bine să le strângi până când ai nevoie de ele.

Încearcă să nu lași hainele împrăștiate prin casă

Cu siguranță ți se pare obositor să vii acasă și să vezi haine peste tot prin casă. Cu toate acestea, poți evita acest lucru dacă răpești câteva secunde din timpul tău pentru a plia cămășile, a pune jacheta pe umeraș sau a pune pantalonii în șifonier.

Chiar dacă nu ai chef să o faci, pe termen lung va deveni un obicei care merită respectat pentru a menține ordinea în casă.

Organizează-ți rufele

Pentru a evita munții de rufe, stabilește un program pentru spălarea acestora. De exemplu, poți spăla la fiecare trei zile, intercalând hainele albe cu cele colorate, sau delicate și cele mai frecvente.

În orice caz, cheia constă în capacitatea de a evita să-ți faci treburile casnice din ce în ce mai dificile.

Spală vasele zilnic pentru a avea mai puține treburi

Nu există o perspectivă mai descurajantă decât vase îngrămădite în chiuvetă. Prin urmare, cea mai bună alternativă pentru a o evita este să speli vasele imediat ce ai terminat de mâncat.

Chiar dacă crezi că nu ai timp sau pur și simplu nu ai chef să o faci. Adevărul este că este mult mai bine să speli zilnic vase decât să le lași să se adune în chiuvetă.

 Mătură în fiecare zi

Curățenia este o obligație care trebuie îndeplinită în fiecare zi pentru a nu simți că treburile casnice sunt copleșitoare. Așa că petrece 15 minute pe zi curățând baia, chiar și superficial. A doua zi, fă curățenie în bucătărie, iar într-o altă zi în dormitor.

În acest fel, vei putea face față zilelor fără un volum mare de lucru și fără să ți se pară obositor.

 Aerisește baia

Când vine vorba de simplificarea treburilor casnice care au legătură cu baia, există două secrete:

  • Aerisirea după fiecare duș va împiedica formarea mucegaiului din cauza umidității;
  • Ia în considerare schimbarea săpunului obișnuit cu un gel de duș. În acest fel, compușii săpunului nu vor fi rămâne pe gresie și pe podea.

Evită călcarea hainelor și încearcă să le întinzi bine

Pentru a evita cutele excesive de pe haine atunci când speli, este bine să le scoți din mașina de spălat de îndată ce ciclul de spălare s-a încheiat. În plus, este esențial să le întinzi corect.

Prin urmare, încearcă să prinzi de sârmă partea de jos a  cămășilor. Și nu le plia. Pantalonii trebuie prinși cu cârlige din talie și din interior spre exterior pentru a se usca buzunarele. Ciorapii, pe de altă parte, pot fi atârnați de ambele părți.

 Folosește bicarbonat de sodiu, oțet și lămâie în treburile casnice

Nu este nevoie să ieși din casă pentru a cumpăra produse de curățat. Poți folosi la curățenie produsele pe care le ai deja în bucătărie. Mai exact, bicarbonat de sodiu, oțet și lămâie.

Este recunoscută eficiența acestor ingrediente pentru dezinfectare. Acestea te vor ajuta să cureți robinete, suprafețe, oale, tigăi și chiar cuptorul în sine. Poți face asta simplu și fără multe complicații.

Reține totuși că aceste trucuri pentru simplificarea treburilor casnice sunt menite să le ușureze, nu să le elimine total.

De fapt, deși par oarecum obositoare, realitatea este că necesită puțin efort. Dar rezultatele, pe de altă parte, îți vor permite să te bucuri de mai mult timpul liber.

Și știi cum te mai poți bucura de mai mult timp liber? Cumpărându-ți o mașină de spălat vase.

De asemenea, o bună idee ar fi și achiziționarea unei mașini de uscat rufe. Spor la treabă îți dorim!