Cererea în căsătorie este una dintre cele mai importante decizii din viața unei persoane.

Nimic nu este mai frumos decât decizia de a-ți cere jumătatea în căsătorie și de a-i oferi un inel de logodnă splendid. Și, fiindcă știm că alegerea sa este dificilă, o să-ți oferim câteva sfaturi despre cum poți cumpăra inelul de logodnă potrivit.

Vorbește cu partenera ta

Deși propunerea este o adevărată surpriză, încearcă să vorbești cu partenera ta despre gusturile sale în materie de bijuterii și inele: stilul, metalul … nu doar partea financiară este importantă.

Este una dintre cele mai fericite zile din viața ta. Prin mare, caută câteva indicii care să facă această zi cu adevărat perfectă. O vei face pe partenera să zâmbească cu gura până la urechi în momentul cererii.

Stabilește-ți bugetul înainte de a cumpăra inelul de logodnă

Cât de mult ar trebui să cheltuiești pentru un inel de logodnă? Înainte de a cumpăra inelul, te sfătuim să ții cont de micile detalii, de gustul partenerei tale și de bugetul pe care îl ai înainte de a investi o avere. Un inel de logodnă este, mai presus de toate, o promisiune pentru viitor și ceea ce contează este ceea ce simți pentru persoana cu care vrei să mergi pe același drum.

Consultă-te cu persoanele apropiate de partenera ta

Deși este posibil să știi, mai mult sau mai puțin, despre ceea ce și-ar dori jumătatea ta, este bine să te consulți și cu alte persoane. Este o decizie complicată de luat singură. Cel mai bun lucru este că vorbești cu persoanele care o cunosc cel mai bine pentru a te ajuta să decizi și, astfel, să fii complet sigur că inelul va fi perfect pentru ea.

Cumpăra inelul de logodnă cu o lună înainte de cererea în căsătorie

Ea este persoana cu care urmează să îți petreci restul vieții, de ce să aștepți până în ultimul minut pentru a cumpăra inelul de logodnă perfect?

Dacă îți dorești un inel special, reține că timpul de livrare pentru un inel realizat la comandă poate fi destul de lung. Dacă ai stabilit data când vrei să o ceri în căsătorie, alege, cumpăra și decide cum o vei surprinde, cu cel puțin o lună înainte de marea propunere.

Importanța certificatului

Dacă plănuiești să-i alegi partenerei tale un inel cu diamante, este important să ți se ofere un certificat care garantează autenticitatea inelului și te ajută să îi cunoști caracteristicile.  De exemplu, inelul cu diamante trebuie să fie însoțit de un certificat de autenticitate a diamantelor care garantează calitatea lor. În certificat trebuie specificate numărul, tăietura, caratul, culoarea și claritatea.

Cum afli dimensiunea potrivită?

Cu siguranță, unul dintre lucrurile care te gândești cel mai mult este: „Cum aflu dimensiunea inelului?”. Pare extrem de dificil, dar nu este deloc așa. Poți afla cu ușurință dimensiunea exactă de care are nevoie jumătatea ta.

Cum o afli? Găsește un complice. Sună o prietenă sau un membru al familiei pentru a face munca de detectiv sau găsește unul dintre inelele sale și află ce dimensiune are folosind un indicator de dimensiuni pe care îl poți descărca de pe internet.

Alege inelul

Dacă ai deja informații despre mărimea, stilul, bugetul tău și gusturile parteneri tale, vine cel mai important pas: alegerea inelului de logodnă.

Pentru ca totul să fie perfect, cel mai important lucru este să cumperi inelul de la o bijuterie renumită care pune la dispoziția clienților o gamă variată de inele logodnă aur.

Suntem siguri că acolo vei găsi și un inel de logodnă cu diamant cu care vei reuși să o surprinzi într-un mod cu totul plăcut pe viitoarea ta soție. Succes îți dorim!