Life, Stiri

7 proceduri care te ajută să atenuezi ridurile

 Află de la chirurgul estetician Silvia Stănculescu-Vasalos care sunt cele mai bune soluții pentru un ten proaspăt şi vizibil întinerit.

784699l-640x0-w-22e9629e

Trebuie să știi că există două tipuri de riduri, cele de expresie, legate de activitatea mușchilor mimici care apar de fiecare dată când zâmbim, râdem sau ne încruntăm încă de la vârsta de 10-15 ani și cele de îmbătrânire, care apar după vârsta de 50 de ani, ne explică chirurgul estetician Silvia Stănculescu-Vasalos, medic în cadrul clinicii Metamorphosis Center.

Ridurile apar din cauza subțierii epidermei și ruperea fibrelor elastice ale dermului, ce duc la slăbirea și încrețirea expresivă a pielii.

„Acest fenomen, de cele mai multe ori, este accentuat și influențat de expunerea îndelungată la soare care duce la distrugerea colagenului și elastinei din piele, fumat, hidratare insuficientă a pielii, expresiile feței (încruntarea sau mirarea), înaintarea în vârstă, vântul și frigul care duc la uscarea feței și astfel la apariția ridurilor, lipsa protecției solare”, avertizează chirurgul estetician Silvia Stănculescu-Vasalos.

Ce soluţii recomandă specialistul

În zilele noastre, există o gamă variată de tratamente și proceduri ce luptă cu succes Impotriva ridurilor. În funcție de amplitudinea ridurilor, poţi opta pentru:

1. Acid hialuronic injectat în ridurile de suprafață din zona nazogeniană.

2. Blefaroplastia ce ajută la estomparea ridurilor (laba găștii) și la eliminarea pielii în exces din zona ochiilor.

3. Dermabraziune realizată cu ajutorul discurilor abrazive sau al unui glaspapir foarte fin, care atenuează reliefurile de o parte și de altă a ridurilor.

4. Lifting frontal ce face să dispară ridurile de pe frunte și cele care sunt situate între sprâncene.

5. Lifting cervico-facial destinat corectării prăbușirii obrajilor (obraz flasc) și suprimării bărbiei duble.

6. Peeling cu azot lichid, rezorcină, zăpadă carbonică, trieloracetic, fenol sau acid glicocolic.

7.
Tratamentul cu botox (toxină botulinică) ce ajută la reducerea și chiar eliminarea ridurilor pe o perioadă de câteva luni, însă numai în cazul celor de expresie, care se formează între sprâncene, pe frunte și în colțurile ochilor, nu și împotriva ridurilor statice.

Botoxul este unul dintre cele mai cunoscute remedii în estomparea ridurilor. Acesta acționează asupra ridurilor prin vasodilatație, determinând relaxarea și “înghetarea” tegumentului. Efectele unei injecții cu toxină botulinică sunt vizibile după primele 48 de ore de la intervenție, dar rezultatul final poate fi apreciat după o perioadă de 7-14 zile.

“Injectiile cu botox și acid hialuronic sunt cel mai des cerute de către pacientele mele. Tratamentul cu botox duce la relaxarea pielii și reducerea ridurilor de la ochi, frunte sau gât. Totodată, pentru a obține un efect anti-aging asemănător cu al liftingului facial recomand pacientelor mele să opteze pentru injecțiile cu acid hialuronic”, spune chirurgul estetician.

Costurile unei injectări cu acid hialuronic și/sau toxină botulinica pornesc de la 250 euro per injecție, ce conține 1 mm de substanță.

blank