Karl Lagerfeld a fost un designer excentric, de origine germană, supranumit și Kaiserul modei din întreaga lume. Director de creație al casei Chanel timp de numeroase decenii, Karl Lagerfeld a stârnit numeroase controverse, atât din cauza declarațiilor în presă, cât și a lookului pe care îl promova. Există numeroase curiozități pe care, probabil, nu le știai despre Karl Lagerfeld, pe care ți le prezentăm în articolul de mai jos!

Nu ieșea niciodată fără ochelarii de soare

Unul dintre cei mai mari designeri ai lumii, Karl Lagerfeld, nu a fost văzut aproape niciodată fără ochelarii de soare. Avea o colecție impresionantă de ochelari, pe care îi alegea în funcție de ținuta purtată și de eveniment. Astfel, indiferent că se afla într-o încăpere sau în aer liber, că era vară sau iarnă, Lagerfeld purta întotdeauna ochelari de soare cu lentile negre. Acest lucru a ridicat semne de întrebare, mai ales, că designerul nu a declarat public un motiv vehement. A spus, totuși, că poartă ochelarii din cauză că preferă să privească, în loc să fie privit.

Karl Lagerfeld a popularizat celebra coadă de cal

Oricât de multe reviste sau interviuri ai vedea cu el, nu îl vei surprinde niciodată pe Karl Lagerfeld fără părul strâns jos, în coadă de cal. Aceasta a fost o semnătură a celebrului designer german, care nu a purtat, altfel, părul din 1976. Anterior, acestei date, Karl Lagerfeld avea părul brunet, cu bucle sănătoase.

Karl Lagerfeld nu a avut mereu o siluetă zveltă

Karl Lagerfeld era cunoscut și pentru silueta sa zveltă. Cu toate acestea, dacă te uiți la fotografii vechi cu acest designer, vei observa că era mai degrabă…plinuț. Conform declarațiilor sale, Karl a reușit să slăbească multe kilograme în doar un an de zile, astfel încât să arate cât mai bine în costumele bărbătești slim fit, create de Hedi Slimane. Mai mult, designerul a scris o carte despre întregul proces de slăbire, astfel încât să inspire cât mai multe persoane.

Pisica lui Karl Lagerfeld este una dintre cele mai bogate din lume

Pisica desemnată moștenitoarea lui Karl Lagerfeld este una dintre cele mai bogate din lume. Regretatul designer și-a adorat pisica, pe care o trata regește în timpul vieții. Pisica, numită Choupette, călătorea doar cu avion privat și avea în permanență alături două însoțitoare și o gardă de corp personală. Lui Choupette i-a fost dedicată și o carte, scrisă de către Lagerfeld în anul 2014.

Celibatar și fără copii, Karl Lagerfeld a adoptat-o pe Choupette în 2011, de la celebrul manechin Baptiste Giacobini. Designerul își iubea atât de mult pisica, încât a declarat, în 2013, că ar lua-o de soție, dacă acest lucru ar fi posibil. În 2015, Choupette deținea o avere de aproximativ 3 milioane de dolari.

Karl Lagerfeld nu își vopsea niciodată părul

Dacă pe Karl Lagerfeld nu îl vedeai niciodată altfel decât cu părul prins, trebuie să știi și că nu își vopsea niciodată părul. Din momentul în care a albit, Karl nu folosea decât șampon uscat Klorane, care avea rolul de a-i menține nuanța argintie a podoabei capilare.

Karl Lagerfeld și-a schimbat numele de familie

Numele de familie original al lui Karl Lagerfeld era Lagerfeldt. Pentru a-l face mai simplu de scris, designerul a renunțat la litera t din nume. Mai mult, al doilea prenume al creatorului de modă era Otto, atât de cunoscut în spațiul german.

Karl Lagerfed era fan declarat Coca Cola Zero

Întrebat ce preferă să bea între Coca Cola și Pepsi, Karl Lagerfeld a declarat că este fan Coca Cola Zero sau Diet Coke, în varianta sa americană. Totodată, a susținut în numeroase declarații că nu bea nimic altceva în afară de Diet Coke, nici măcar apă.

Karl Lagerfeld a fost un personaj maiestuos din lumea modei, care și-a făcut de fiecare dată remarcată prezența. Dacă nu ai inclus, încă, nimic în garderoba ta sub celebra semnătură, alege o pereche de adidași Karl Lagerfeld, o geantă din piele sau un simplu breloc modern, pe care să-l porți mereu cu tine.