Life

7 curiozități despre bijuterii

Bijuteriile sunt accesorii pe gustul tuturor. Atât femeilor, cât și bărbaților le place să poarte fel de fel de bijuterii.

Bijuteriile din aur, cu diamante și alte pietre prețioase întotdeauna au fost pe placul oamenilor. Întotdeauna și-au dorit să aibă astfel de bijuterii și să afle cât mai multe lucruri despre ele. Iată, așadar, câteva informații interesate despre aur, diamante și alte pietre prețioase.

Aur

Aurul este exploatat de mai bine de 6 mii de ani și a fost întotdeauna reciclat: tot ceea ce s-a obținut în trecut există încă, ceea ce înseamnă că, dacă ai un ceas de aur, o parte din el ar fi putut fi exploatată de romani acum 2.000 de ani în urmă.

Aurul natural este galben. Aurul alb, roz sau negru este fabricat din aliaje sau straturi de alte metale.

Diamante

Diamantul este una dintre cele mai frumoase și prețioase pietre. Este sinonim cu puritatea și eleganța. El reprezintă iubirea eternă într-o relație.

Datorită durității lor, doar un diamant poate zgâria un alt diamant, dar sunt și fragile și, dacă sunt lovite, pot prezenta fisuri interne.

Un diamant este de 58 de ori mai greu decât safirul, următorul material cel mai dur de pe pământ.

Potrivit legendelor grecești diamantele erau fragmente de stele căzute pe pământ.

Tăietura rotundă a unui diamant se numește „briliant” și este concepută pentru a obține strălucire maximă, sclipire și frumusețe.

Rubine

Rubinele sunt considerate a fi un simbol al pasiunii, forței și puterii. Se spune că promovează iubirea fizică și spirituală.

Există un rubin numit „Rubinul păcii” deoarece a fost găsit în 1919, la sfârșitul primului război mondial.

Războinicii antici aveau obiceiul de a-și înfinge rubine în piele pentru a avea parte de curaj și protecție în luptă.

Smaralde

Smaraldele simbolizează abundența, renașterea și tinerețea eternă. Culoarea lor verde liniștitoare ameliorează ochii obosiți și sugerează frumusețe, spiritualitate, bunătate și dragoste.

Pe pereții Taj Mahalului există texte sacre care folosesc litere cu smaralde.

Cel mai mare smarald din lume se numește Teodora, care înseamnă „dar de la Dumnezeu”, are dimensiuni similare cu un pepene verde, cântărește aproximativ 11,5 kilograme și are o valoare de 1,15 milioane de dolari.

Cel mai vechi smarald provine din America de Sud și are o vechime de 2,97 milioane de ani.

Topaz

Grecii antici credeau că topazul avea puterea de a crește puterea și de a-l face pe purtătorul său invizibil în caz de urgență.

De asemenea, credeau că topazul își schimbă culoarea în prezența alimentelor otrăvite și că proprietățile sale  cresc sau scad în funcție de fazele lunii.

Cel mai mare topaz albastru din lume are 8.225 de carate și se remarcă printr-o culoare și transparență perfecte.

Ametist

Ametistul este bijuteria fericirii și protecției. Umple spațiul cu vibrații relaxante și oferă bucurie, pace și liniște.

Leonardo Da Vinci a scris că ametistul este capabil să risipească gândurile rele și să-i facă pe purtătorii săi mai inteligenți.

Până în secolul al XVIII-lea, ametistul a fost inclus printre cele mai valoroase pietre prețioase (alături de diamante, safire, rubine și smaralde). Cu toate acestea, de la descoperirea unor depozite extinse în locuri precum Brazilia, piatra și-a pierdut mare parte din valoare.

Perle

Cea mai veche perlă a fost găsită în Emiratele Arabe Unite și datează din 5.500 î.Hr.

Cea mai mare perlă din istorie cântărește mai mult de șase kilograme și provine dintr-o scoică gigantică găsită în 1934 lângă o insulă din Filipine.

Frumusețea și viața unei perle sunt estimate la aproximativ 200 de ani, deși există bijuterii cu perle de câteva secole anterioare care sunt în stare perfectă.

Ție ce fel de bijuterii îți plac? Ce bijuterii ți-ai cumpăra? Indiferent de bijuteriile care îți plac, poți cumpăra o bijuterie aursiargintaec.ro oricând îți dorești.

Sau, de ce nu, poți cumpăra bijuterii aur aursiargintaec.ro pe care să le faci cadou unei persoane dragi. Ce spui, îți surâde ideea?

blank