Ai câștigat câteva kilograme în această vară și vrei să scapi de ele? Nu reușești însă să-ți atingi obiectivul? Este posibil să-ți lipsească motivația.

Iată, așadar, 6 motive pentru a trece la treabă și pentru a lupta contra tentațiilor:

  1. Pur și simplu vei trăi mai mult

Pentru că vei evita unul dintre cei mai importanți factori de risc pentru bolile cardiovasculare, care reprezintă una dintre principalele cauze de deces, alături de cancer și boli ale sistemului respirator.

Incidența hipertensiunii arteriale la adulții supraponderali este de trei ori mai mare decât la adulții neponderali. În plus, există riscul creșterii trigliceridelor și a colesterolului LDL (cel rău) și scăderii colesterolului HDL (cel bun). Pe scurt, ca o consecință a tuturor acestor factori, dacă ai câștigat în greutate destul de mult, șansele de a suferi un infarct sau un accident vascular cerebral sunt de 3 ori mai mari.

  1. 2. Vei avea mai puține șanse de a suferi de cancer

Reducerea greutății duce la o scădere a proteinelor asociate cu angiogeneza (adică formarea de noi vase de sânge) de care are nevoie tumoarea pentru creșterea și proliferarea sa. Dimpotrivă, obezitatea și supraponderabilitatea sunt legate de o probabilitate crescută de a suferi de diferite tipuri de cancer, precum esofag, colon, rect, ficat, vezică biliară, pancreas și rinichi, sân și uter. Riscul suplimentar de a suferi de acest tip de boală este estimat a fi cu 50% mai mare decât la persoanele cu greutate normală.

  1. Vei dormi mai bine…

Cu toate recompensele pe care le implică acest lucru, deoarece somnul este esențial pentru recuperarea fizică și celulară a mecanismelor sistemului nostru imunitar, pentru memorie… De asemenea, are o funcție esențială de adaptare la mediu, de restabilire a mecanismelor neurotransmisiei creierului și pentru a echilibra emoțiile.

Cu toate acestea, kilogramele în plus pun presiune pe inimă și plămâni, care întâmpină dificultăți legate de respirație și de obținere a oxigenului în timpul somnului. Acesta este motivul pentru care apneea, care este o întrerupere a respirației în timpul somnului, este frecventă. Sunt episoade scurte, dar suficiente pentru a provoca micro-treziri frecvente care, în cele din urmă, determină distrugerea somnului normal.

Dacă nu reușești să ai un somn profund și regulat, oboseala se acumulează și apar iritabilitatea și lipsa de curaj și energie pentru a face față zilei.

  1. …și persoana care doarme lângă tine, de asemenea

În plus, aceasta va mai fericit, deoarece pierderea în greutate reduce sforăitul. Un studiu realizat de cei de la Universitatea din Florida a constatat că pierderea a trei kilograme aproape a înjumătățit numărul sforăiturilor pe oră și că pierderea a peste 7,5 kilograme, obiceiul zgomotos a avut tendința de a dispărea. Nu merită să încerci să slăbești pentru a nu mai primi reproșuri din cauza faptului că sforăi?

  1. Nu te va mai durerea atât de mult spatele

Deoarece una dintre cele mai frecvente cauze de disconfort cronic este surplusul de kilograme, care mărește încărcătura coloanei vertebrale și forțează mușchii să facă eforturi mai mari pentru a mișca corpul sau a menține postura, ceea ce facilitează contractura și debutul durerii. Riscul crește dacă ai un stil de viață sedentar, îți lipsește forța musculară, activitatea fizică sau starea generală de sănătate este precară.

Deși în prezența durerii se pare că organismul ne cere să ne odihnim și să evităm eforturile pentru a elimina disconfortul, este indicat să fii activ, să exerciți mușchii, astfel încât aceștia să se poată dezvolta, să devină puternici și să respecte regulile igienei posturale.

  1. Articulațiile vor fi sănătoase pentru mai mult timp

Nu numai spatele și coloana vertebrală suferă din cauza kilogramelor în plus, ci și articulațiile. În timp osteoartrita începe să își facă apariția, mai ales la șolduri, genunchi și glezne. Studiile indică faptul că la persoanele supraponderale calitatea vieții și productivitatea la locul de muncă sunt diminuate înainte de a ajunge la vârsta de 50 de ani.

Ce spui, ești pregătit să slăbești? Îți dăm și un pont. În acest demers poți folosi produse de slăbit naturale, pentru a slăbi mai ușor. Bineînțeles, este important să le combini cu sportul și dieta.

De asemenea, îți recomandăm să achiziționezi și un pachet Rejuvenate, special conceput pentru ca rutina ta zilnică de îngrijire a tenului să fie completă. Succes!