Dacă tot obişnuieşti să bei cafea în fiecare dimineaţă, de ce să nu „reciclezi” zaţul de cafea? Nici nu ai idee cât de folositor poate să-ţi fie!

cafea_cu_lapte_poza_88416900

Cafeaua măcinată şi implicit zaţul de cafea are mai multe utilizări decât aceea de a produce cafea lichidă. Pot fi folosite ca exfoliant pentru piele, odorizant pentru frigider sau pentru îndepărtarea mirosurilor neplăcute, pentru grădinărit, ca insecticide sau ca produse pentru îngrijirea animalelor de companie.

Iată cum poţi refolosi zaţul de cafea:

1. Scrub pentru corp – Masarea pielii cu zaţ de cafea pare o glumă, dar în realitate este o idee foarte bună. Amestecaţi ulei de măsline, vitamina E uleioasă sau ulei de jojoba cu zaţul de cafea şi masaţi pielea. Sau orice ulei natural aveţi la îndemână. Zaţul de cafea tonifică pielea prin îndepărtarea celulelor moarte şi stimularea producţiei de noi celule, rezultatul fiind o piele mai frumoasă şi mai catifelată.

2. Inamicul celulitei – Alături de un program de exerciţii regulat şi o alimentaţie sănătoasă, zaţul de cafea te ajută să scapi de aspectul neplăcut de coajă de portocală al pielii. Se amestecă zaţul de cafea cu un albuş de ou şi se aplică pe coapse, după care se înveleşte zona cu folie de plastic, se lasă să acţioneze 30 minute şi apoi se clăteşte cu apă călduţă.

3. Bronz de vară – Se fierbe zatul de cafea in apa (doua linguri cu varf  de zat de cafea  la o cana de apa) si dupa ce s-a racit aplica pe piele si lasa sa actioneze timp de 10-15 minute dupa care indeparteaza cu apa rece. Foloseste un ulei hranitor si hidratant si repeta actiunea la fiecare dus.

4. Redă strălucirea părului brunet – Reîmprospătează culoarea părului şi oferă stralucire! Se fierbe zaţul în apă, iar lichidul  concentrat obţinut în urma fierberii se aplică pe păr şi se lasă să acţioneze cel puţin 10 minute, după care se clăteşte cu apă din abundenţă.

5. Elimină mirosurile neplăcute – Puneţi într-un tifon una – două linguri de zaţ de cafea uscat şi plasaţi săculeţul în frigider sau în cămară pentru a scăpa de mirosurile neplăcute. De asemenea, zaţul de cafea desfundă chiuvetele: două linguri de zaţ împreună cu două căni de apă fiartă şi se lasă câteva zeci de minute.

6. Alungă insectele – Împrăştiaţi zaţul de cafea în locurile care permit pătrunderea insectelor în casă, precum şi în curte şi în grădină.

Citeste si...
Mecanicul trenului deraiat după ce a lovit un TIR, adus la Iaşi cu elicopterul