Freelancing-ul este un stil de viață care oferă multe beneficii.

Cu toate acestea, de multe ori oamenii cred că aria lor de expertiză sau activitățile în care pot contribui cel mai mult nu sunt potrivite pentru un astfel de stil de viață.

În prezent, persoanele care pot oferi servicii de programare, web design, traducere, design grafic sau scriere, pot lucra cu ușurință independent.

Cu toate acestea, există și multe alte activități care pot fi dezvoltate independent.

Cercetare online

De multe ori companiile sau antreprenorii trebuie să știe ce companii oferă un anumit produs, să facă o listă de site-uri web cu anumite caracteristici sau să obțină informații de contact pentru un număr mare de entități, doar pentru a da câteva exemple.

Pentru toate aceste cazuri, singurele abilități pe care trebuie să le ai este să știi cum să citești și să utilizezi un motor de căutare. Acest lucru este ușor de realizat. În plus, este o activitate care poate fi desfășurată din confortul casei sau dintr-un birou temporar.

Corector

Ți s-a întâmplat vreodată să scrii și să revizuiești un text de atâtea ori încât să nu îți mai dai seama dacă este clar sau dacă conține greșeli? Este un lucru absolut normal și de aceea sunt mulți oameni și companii dispuși să plătească pe cineva pentru a citi un text și pentru a verifica dacă este bine scris, transmite un mesaj clar și nu are greșeli de ortografie.

Copywriter și/sau content writer

Dacă îți place să-ți transpui gândurile în cuvinte, stăpânești foarte bine limba romană, cunoști cel puțin o limbă, ai imaginație, ești capabil să selectezi informații, să le editezi ai putea lucra ca și copywriter.

Dacă poți scrie texte scurte,  într-un mod persuasiv, care să aibă drept finalitate vânzarea unor produse sau servicii, este jobul perfect pentru tine.

Dacă îți place să scrii articole lungi, informative, menite să ofere oamenilor informații utile, poți lucra ca și content writer.

Așadar, dacă îți place să scrii texte variate pentru clienți din diverse domenii, poți lua ca și copywriter sau content writer. Sau poți oferi ambele tipuri de servicii.

Mentenanță non-tehnică a site-ului web

Această activitate se referă la menținerea actualizată a produselor pe care un site de comerț electronic le-a publicat, la moderarea postărilor și a comentariilor utilizatorilor sau la publicarea de note noi, de exemplu. De obicei, acest tip de site web are instrumente de gestionare a conținutului pentru care nu ai nevoie de cunoștințe tehnice.

Editare video

Posibilitățile variază de la videoclipuri corporative ale marilor companii până la videoclipuri personale de zile de naștere, nunți, botezuri și altele asemenea. În plus față de cunoștințele despre acest subiect, va fi bine să dispui de un computer de ultimă generație care să poată rula corect software-ul necesar.

Foi de calcul Excel

De multe ori există persoane care au nevoie de o foaie de calcul Excel „sortată”, adică fără date duplicate. Aceștia au nevoie de aplicarea unor formule astfel încât informațiile să poată fi extrase cu ușurință din ea, de exemplu.

Sau există, de asemenea, oameni care au nevoie de o persoană care să asambleze șabloane cu formule, macrocomenzi și tabele dinamice deja încărcate în așa fel încât să nu fie nevoie decât să introducă datele și să vadă rezultatele.

În toate cazurile, această activitate poate fi realizată cu ușurință de la distanță.

După cum poți observa, există diverse activități pe care le poți desfășura lucrând ca freelancer.

Dacă iei decizia de a deveni freelancer, îți recomandăm ca, pe lângă un computer sau laptop de ultimă generație, să îți cumperi și o imprimantă bună.

De exemplu, îți poți alege o imprimantă Lexmark. De asemenea, te sfătuim să-ți cumperi un cartuș imprimantă Lexmark de rezervă.

Dacă îți cumperi un model cu toner, nu ezita să-ți alegi și un toner imprimantă de rezervă. Succes în tot ceea ce vei face!