Life

5 trucuri pentru a oferi un plus de confort casei tale

Dacă vrei să te bucuri de mai mult confort în locuință, nu trebuie neapărat să te apuci de renovare. Cu ajutorul unor obiecte accesibile, pe care le poți cumpăra oricând, vei observa că te simți mult mai bine în casa ta.

Tehnologia modernă este de acum la îndemână și îți poate transforma stilul de viață fără să faci un efort financiar prea mare. De la dozatoare de apă la aparatele care purifică aerul și sterilizează periuțele de dinți, toate acestea vor aduce un plus de confort în locuință. Iată cât de ușor este să obții acest lucru, prin 5 metode simple:

1.Folosește un dozator de apă

Apa de la robinet nu este de cea mai bună calitate, dar nici să cari zilnic sticle cu apă plată nu este cea mai atrăgătoare idee. Poți rezolva problema foarte simplu, cumpărând un dozator de apă de la Romkor.ro, care se racordează la rețeaua de apă potabilă.

Aparatul are un filtru prin care apa este purificată instant și devine bună de băut chiar și pentru copii. În acest fel vei avea oricând acces la apă proaspătă, rece sau fierbinte, dacă vrei să-ți faci un ceai fără să mai fierbi apă. Aceste dozatoare se montează pe podea, nu ocupă mult spațiu și au un sistem de protecție pentru copii, astfel încât ei să nu se accidenteze dacă umblă singuri la aparat.

2. Cumpără un bideu electric

Bideul electric este practic un capac de toaletă care se contează pe vasul WC în locul unui colac obișnuit și care te ajută să ai o igienă mult mai bună. Cu ajutorul lui te poți spăla în zona intimă, astfel încât vei putea face economie la consumul de apă și de hârtie igienică.

Multe modele de bideu electric au și o funcție de încălzire a colacului, astfel încât sunt foarte utile iarna, când este mai frig în casă. În plus, forma unui bideu electric este ergonomică, fiind mult mai comod decât un colac de tip clasic.

Există tipuri de bideu electric cu telecomandă, cu sistem de autocurățare și dezodorizare, iar cele mai multe sunt foarte silențioase. Poți alege și setări speciale pentru copii, astfel încât spălarea celor mici să fie mult mai simplă.

3. Alege un purificator de aer

Așa cum apa de la robinet trebuie filtrată, și aerul din locuință poate fi purificat și curățat. Mai ales dacă ai copii mici sau suferi de alergii, un purificator de aer se va dovedi foarte util la tine acasă.

Aceste aparate au un sistem intern de ventilare, prin care trag aerul din încăpere, îl trec prin filtre speciale care înlătură particulele de praf, bacteriile și polenul și apoi răspândesc în locuință un aer curat și proaspăt. Filtrarea automată a aerului se repetă de câteva ori pe oră.

Un purificator de aer protejează și împotriva mucegaiului și mirosurilor neplăcute din casă, cum este cel de fum de țigară. Cele mai multe aparate au filtru HEPA și lampe UV, care distruge peste 99% din germeni, astfel încât te ajută să previi și răspândirea bolilor. O soluție foarte bună, mai ales dacă ai un bebeluș mai sensibil la răceli!

4. Cumpără obiecte sanitare din inox

Inoxul este un material foarte bun și rezistent. Suntem obișnuiți să folosim tacâmuri și baterii de baie din inox, dar poți cumpăra aproape orice obiect sanitar din acest material: căzi de duș, lavoare, panouri de duș sau chiar vase WC.

Inoxul este ușor de curățat și întreținut, se comportă foarte bine în timp, nu se sparge și, în plus, arată foarte bine. Prin urmare, dacă vrei să faci o schimbare în baia ta, pentru un plus de confort, poți înlocui obiectele sanitare din ceramică cu unele din inox. Efectul va fi deosebit!

5. Avantajele unui sterilizator pentru periuțe de dinți

Cu siguranță ai auzit de aparate pentru sterilizat biberoanele, dar există unele speciale și pentru igienizarea periuțelor de dinți. În timp, pe periuțe se acumulează multe bacterii, inclusiv din aerul din baie.

Chiar dacă schimbăm aceste periuțe la fiecare 3 luni, așa cum recomandă medicii stomatologi, ar trebui să avem mare grijă de aceste obiecte. Folosirea unui sterilizator pentru periuțe se va dovedi foarte utilă, pentru că în acest fel vom folosi zilnic o periuță perfect curată, ca nouă.

 

Aparatul poate steriliza simultan până la 4 periuțe, iar întregul proces durează numai 7 minute. Cu ajutorul unei lampe UV, periuțele sunt perfect igienizate și curățate, iar la final se aprinde automat un LED, care te anunță că procedura s-a terminat. Aparatul funcționează cu baterii sau cu un adaptor electric și nu ocupă un spațiu mai mare ca un pahar obișnuit.

Iată cât de simplu este că crești confortul casei tale prin soluții simple, investind puțin, dar în produse utile, care îți vor aduce multe beneficii.