Life, Stiri

5 tipuri de cuplu care sfarsesc prin despartire. Va numarati printre ele?

Nu exista un tipar prestabilit pentru succes in relatia de cuplu, la fel cum nu exista certitudinea ca o anumita relatie se duce pe apa Sambetei. Totusi, anumite tipuri de cupluri sunt predispuse la despartire mai mult comparativ cu altele.

img_1397271_thumbs_600x400_1454971

Iata ce tipuri de cupluri prezinta cele mai mari riscuri sa sfarseasca prin despartire!

1. Cuplul obsesiv-compulsiv

Ai ajuns acasa si ai constatat ca in cele 30 de minute de drum de la serviciu pana acasa ai patru apeluri pierdute pe telefon si cinci mesaje de la partener? Poate si tu reactionezi asa atunci cand celalalt nu poate fi contactat. Oricum ar fi, un cuplu format din cel putin un partener care nu suporta sa piarda legatura mai mult de cateva zeci de minute cu celalalt este sortit esecului. Poate la inceputul relatiei este “dragut”, “romantic”, dar pe parcurs devine sufocant si peste masura de enervant. Mai mult, este si foarte dificil sa dezveti pe cineva de un astfel de comportament, caci odata ce i-ai dat apa la moara la inceput, este improbabil ca argumentele tale sa fie intelese de celalalt.

2. Cuplul disperat

“Oare ce fel de sos de rosii vrea?”, “Daca nu-i place hartia asta igienica. Mai bine cumpar alta”, “Aoleu, o sa vada ca am un gel de dus ieftin, trebuie sa iau unul mai bun urgent”. Astfel de ganduri de apar in mintea unuia sau a amandurora dintre parteneri denota disperare, care duce adesea la despartire. Prea multe griji ivite din nimicuri consuma cel putin un partener din cuplu, deseori o atitudine degajata fiind mult mai eficient in a asigura trainia relatiei decat starea de agitatie continua – “Vai! Daca nu-i place asa…”

3. Cuplul care vrea sa iasa vesnic pe plus

In aceasta categorii intra partenerii ahtiati dupa bani, fie ca-si doresc sa aiba mai mult si cauta parteneri care sa le ofere financiar mai mult, fie cei care-si numara si ultimul banut si nu ar lasa nici macar 50 de bani la chelnerul care i-a servit patru ore cat au stat intr-un loc. Nici sa cauti castig material din orice, nici sa nu-ti dai voie cate un moft tie sau partenerului din cand in cand, din dorinta de a pune deoparte, nu sunt cai care duc la “fericiti pana la adanci batraneti”, ba dimpotriva.

4. Cuplul care nu se misca

Serile sunt mereu aceleasi. Un bol de floricele, un film la tv sau pe calculator, poate impreuna, poate de unul singur (caci partenerul se joaca cine stie ce pe calculator), iesiri in oras doar pentru ca unul dintre parteneri are vreo obligatie – daca astfel arata timpul petrecut impreuna inseamna ca s-a dus de rapa tot entuziasmul si tot dragul relatiei, ca s-a instalat o comoditate nociva care va duce, fara doar si poate, la despartire.

5. Cuplul dramatic

“Nu o sa mai vorbesc niciodata cu tine. Gata! Ne despartim”, iar dupa o zi unul sau amandoi partenerii considera ca toata cearta cu tipete si urlete a fost doar o mica neintelegere? Inseamna ca suntem in fata unui cuplu dramatic care reuseste sa faca din tantar armasar, ori cel putin unul dintre parteneri se comporta asa. Astfel de cuplu se desparte azi si se impaca maine pentru ca poimaine sa o ia de la capat cu aceeasi rutina cearta-impacare-cearta s.a.m.d.. Poate este functionala o astfel de relatie o perioada, insa pe termen lung cel putin unul dintre parteneri va capitula si va spune “Stop” pe bune!